Johan "JC" Carlsson har fått en drömstart på denna sejour som tränare i Vimmerby IF. Bortamatchen mot Skärblacka var hans andra för den här säsongen, och laget visade uppskattning genom att gå segrandes ur striden med siffrorna 4–2 (1–1).

– Vi bjuder på de första två målen, det var lite olyckligt. Men framåt skapar vi mest hela tiden, säger "JC".

Niklas Gunarsson inledde målskyttet via en frispark som gick rätt i mål efter 13 minuters spel. Skärblacka hann dock med att kvittera fem minuter innan halvtidsvilan. Ett olyckligt mål där VIF-målvakten Gustaf Johansson missbedömer en studs i backen.

I matchminut 51 tog sig VIF:s Mohammad Jafr (som byttes in i paus) förbi en av mittbackarna i motståndarlaget, chippade bollen som seglade mot mållinjen över målvakten, men en försvare hann få undan den. Lyckligtvis nog för VIF hamnade den hos Joakim Storm som kunde skjuta in 2–1 till de gulsvartas favör.

Lika lyckligt var det inte för Oskar Bergman en dryg kvart senare då han lyckas styra ett inlägg rätt upp i krysset, vilket innebar att det återigen var utjämnat.

Men VIF har lyckats komma tillbaka ofta på senare tid. Så även den här gången. Mohammed Jafr, som blev halvt rånad på ett mål tidigare i matchen, befann sig en perfekt position för att raka in bollen i öppet mål i samband med en fast situation. Då stod matchklockan på minut 81.

3–2 till VIF som denna gång inte vann med uddamålet. Mohammad Jafr blev nämligen tvåmålsskytt. Han fick sätta den berömda spiken i kistan i 97:e matchminuten via en straffspark, efter att han kommit fri och blivit fälld av målvakten. Anledningen till att det drog ut på tiden var att en Skärblacka-spelare låg ned och fick bäras av planen i samband med att VIF fick straff.

En skön 4–2-seger fick Vimmerby IF alltså med sig hem från den här bortamatchen. Tränare Carlsson var givetvis nöjd med detta:

– Första halvleken är lite tam trots att vi skapar en del lägen, men vi ändrar om lite till den andra halvleken. Vi sätter in (Mohammad) Jafr och går över till 4-4-2 och får ett helt annat presspel. Spelarna löser det väldigt bra och vi skapar ett helt annat tryck framåt.

Efter förra matchen tryckte "JC" på att laget satte försvarsspelet klockrent och hade en grym inställning. Den här gången lyfte han också anfallsspelet:

– Ja, vi pratade ihop oss i veckan och kollade av med spelarna hur det har känts. De har känt sig trygga i försvarsspelet och därför kunde vi till den här matchen lägga lite mer fokus på anfallsspelet. Vi skapade som sagt mycket framåt men rent spelmässigt tycker jag nog ändå att vi kan mer. Men det är en klart godkänd insats.

Nykomlingen Skärblacka var inför matchen obesegrade på hemmaplan och gjort det bra hittills i säsongen. Vad säger du om de?

– Nja, jag får nog dra ned de lite då. De var inte alls som Sleipner exempelvis. Deras mittbackar matade bollar upp mot två anfallare som skapade lite oreda, men annars var det inte mycket. Vi har mer spets än de och det visades här idag.

Och den här segern stärker moralen i laget ännu mer förmodar jag?

– Visst är det så. Vi tappar två ledningar men höjer oss och gör två mål till. Både "Ludde" (Ludwig Strömbom) och "Thure" (Rickard Thuresson) är borta idag, men alla går ändå in och tar jobbet. Det är ett jäkla "go" i laget för tillfället.

Många gjorde det bra i Vimmerby IF idag. Carlsson lyfter backlinjen innehållandes Simon Larsson, Jakob Johansson, Oskar Bergman och Niklas Gunarsson lite extra. Även Daniel Gorges, AmelKomina och tvåmålsskytten Mohammad Jafr får höga betyg.

VIF tog säsongens femte seger och klättrar nu om Skärblacka och går upp till en fjärdeplats i tabellen på femton poäng, lika många som trean Sleipner som dock har bättre målskillnad och en match mindre spelad. Till kvalplatsen uppåt skiljer det nu bara två poäng mellan VIF och tabelltvåan Smedby.