– Det finns två anledningar till bytet. Dels kan vi använda Kai Huckenbeck mer på reserven och Kaczmarek har åkt mer än Davidsson som bara kör elitserien, förklarar Piraternas assisterande lagledare Jerry Bengtsson.

Piraterna, som ligger sjua precis under slutspelsstrecket, har två raka hemmasegrar mot Lejonen och Indianerna i ryggen när det nu är bortafajt mot jumbon Rospiggarna.

– Vi går för tre poäng eftersom vi vann hemma. Men det blir ingen lätt historia. De har fått ordning på banan och bytt lagledare. Vi är i bra form, men det finns fortsatt mer att ta av. Jag tycker inte vi har fått någon riktig fullträff med alla samtidigt någon gång i år, säger Jerry Bengtsson.

Rospiggarna körde på tisdagen mot topplaget Elit Vetlanda och lämnade sitt lag mot Piraterna nästa gång sent på kvällen. Deadline var klockan 23. Rospiggarna kan på torsdag tvingas köra utan Jason Doyle och Rasmus Jensen som också kör i England. Ligan i England har förtur på torsdagar om det blir krockar mellan ländernas matcher.

– Rospiggarna har alla sina bästa med nu på tisdagen. Det blir intressant att följa hela omgången. Vi ska sitta klistrade framför sändningen, säger Jerry Bengtsson.

Piraterna har vid seger i Hallstavik häng inte bara på Lejonen utan möjligen även på Indianerna inför de tre avslutande matcherna av elitserien.

– Det här är en jätteviktig match för oss, säger Jerry Bengtsson inför resan till Roslagen.

Piraternas lag på torsdag: 1. Mikkel Michelsen, 2. Daniel Kaczmarek, 3. Linus Sundström, 4. Pawel Przedpelski, 5. Niels-Kristian Iversen, 6. Kai Huckenbeck, 7. Jonas Davidsson.