25-åringen från Järnforsen är en erkänt duktig rallyförare. Med två deltävlingar kvar ligger han trea i Junior-SM.

– Det har varit en bra säsong hittills. Det är bara några poäng upp till silvermedaljen, så det blir en spännande avslutning, säger Karlsson som tidigare har två fjärdeplatser på meritlistan.

Men nu lägger vi SM-satsningen åt sidan för en stund. Den här veckan är det fullt fokus på Midnattssolsrallyt.

Artikelbild

| Tack vare att Sten Nelson i Norrhult har lånat ut sin Volvo kommer Victor Karlsson till start.

Victor Karlsson är en av 23 lokala förare som kommer till start i årets stora rallyfest. Den första sträckan körs ikväll – i centrala Vimmerby.

– Det blir häftigt. Det är första gången som jag är med i Midnattssolsrallyt. Tidigare år har jag ”bara” varit en vanlig åskådare.

Var det en självklarhet att anmäla sig i år?

– Nej, det var ingenting som jag hade planerat för. Min SM-bil är för ny. Men i vintras fick jag ett erbjudande av Sten Nelson att låna hans bil, en bakhjulsdriven Volvo från 1981. Jag nappade nästan direkt.

Hög lägstanivå

Om allt faller på plats har Victor Karlsson och kartläsaren Jonas Magnér stora förutsättningar att blanda sig i toppstriden.

– Topp-10 är okej. Topp-fem skulle vara bra. Samtidigt är det svårt att veta hur snabba de andra förarna är. Det är ju som sagt första gången jag är med. Nyckeln blir att hålla en hög lägstanivå, säger han.

Vimmerby MS-veteranen Kjell Fransson tror hårt på sin klubbkompis:

– Det kommer gå undan. Victor är mycket duktig och kan bli ett stjärnskott i år.

Och du själv?

– Jag ska göra så gott jag kan. Förra året låg vi totaltrea efter den andra dagen. Det gick nästan för bra. Sedan gick bilen sönder på en av fredagssträckorna, säger Fransson.

Han har ägnat många timmar åt Midnattssolsrallyt de senaste åren. Både som funktionär och förare.

– För oss som älskar historiska bilar är det här är en av årets höjdpunkter. Att Midnattssolsrallyt dessutom går på hemmaplan är förstås extra speciellt.

Här är alla lokala förare som är anmälda till årets tävling: Alexander Alexandersson, Magnus Folkesson, William Andersson, Kjell Fransson, Victor Karlsson, Morgan Olsson, Martin Nelson, Mats Karlsson, Thorbjörn Danielsson (alla Vimmerby MS), Christer Carlsson, Tobias Gustafsson, Anders Knutsson, Anders Malm, Hans Petersson, Thomas Ravelli, Björn Svensson, Fredrik Svensson, Jan Svensson, Peter Jonasson, Fredric Nordh (alla Ydre MK), Tomas Damm, Kenneth Mariasin, Lars Pettersson (MK Kinda).