– Det är en speciell känsla att vara med i ett lag. Det är kompisgrejen som är något extra, att träffa lagkompisar. Man lever med föreningen och det är en stor del av livet, säger Lundh om sitt engagemang.

Det blir aldrig jobbigt?

– Nej, familjen är ju intresserad. Man lägger många timmar, men det är inget som är jobbigt. Man får träffa grabbarna och det är roligt att få träna själv.

Artikelbild

| Det är nu, 2018. Här på Hackelområdet växer Rimforsa IF:s framtid fram. Eldsjälen och spelaren Tobias Lundh är på platsen där en ny sporthall står klar nästa år, och nya fotbollsarenan blir också allt mer färdig.

Vad är utmaningen för en klubb som Rimforsa IF?

– Det behövs ju fler som engagerar sig. Fler måste hjälpa till. Vi vill ju inte slita ut folk.

Hur kommer det sig att ni sticker ut med bra publiksiffror i Rimforsa?

– Jag vet inte, tror inte att vi gör något extra för det. Det är bara så att här är många engagerade och intresserade av idrotten i samhället. Man bryr sig om ortens lag. När det sedan är framgång för lagen kommer det alltid lite mer folk. Plus att vi ibland har derbyn, som damernas match mot Kisa senast.

Tobias Lundh spelar själv i division 4-laget. Han har varit skadad i år och bara gjort sex matcher från start, men senast mot LSW nätade han på straff när det blev seger.

– Är back numera, efter att ha spelat på mittfältet tidigare. Så det går bakåt, säger han och ler.

Tobias är också ledare för P09-laget ihop med brorsan Andreas. Båda har barn i laget.

Sponsorgruppen sitter han också med i, och han är också sammankallande, en sorts ordförande, i innebandysektionen. Rimforsa IF har sektioner av den gamla stilen. Omsättningen är 2,4 miljoner kronor.

– Man kan säga att fotbollen är föreningens lok, säger Tobias.

För 20 år sedan var Tobias själv med och startade innebandyn i Rimforsa, tillsammans med ett gäng kompisar som han spelade korp ihop med.

– Vi funderade ju på en egen förening, men det blev smidigare att gå in i Rimforsa IF. Det var bra att det blev så, många fördelar att jobba tillsammans med fotbollen.

Tillsammans blir det också ännu mer för "Riffet" 2019. Från att nu husera på fyra olika platser, Åsundavallen, Hackelvallen, Frodigvallen och Björksund, kommer Hackelområdet att bli platsen där allt koncentreras.

En läktare byggs på Hackelvallen och den nya sporthall intill, "Hackelhallen", som står klar nästa år blir ett lyft för framför allt innebandyn men också för fotbollen. Det blir omklädningsrum som kan nyttjas gemensamt, en läktare i hallen som kan ta flera hundra personer, och utanför finns två stora gräsplaner och två mindre ungdomsplaner att spela på.

– Vi kommer att flytta allt hit till Hackel. Allting blir mycket lättare, säger Tobias Lundh.

Herrlaget i innebandy har en uppåtgående trend och även i vinter siktas det på toppstrid i tvåan. Jacob Sigfridsson från Libk är klar som nyförvärv.

Tobias Lundhs bästa innebandyminne är den där oförglömliga matchen i Skärblacka, när Rimforsa vände 1–9 till seger med 11–10.

– Det är nog tio år sedan nu, funderar han.

I fotbollen är det seriesegrarna han minns bäst. Han spelade fem säsonger för Gullringen och vann trean 2000, efter att ha åkt ur tvåan året före.

– Vi studsade tillbaka direkt, säger han.

Med sin moderklubb i fotboll, Rimforsa, var han med om att vinna femman 2004.

– Det vore stort att gå upp i trean med fotbollen. Vi vill ju slåss om kvalplatsen och vi vet att vi kan slå alla lag, säger Tobias Lundh.

Förutom sin egen idrott brinner också Lundh som supporter för en rad andra lag. Bland annat Leksand och Tottenham. I 40-årspresent i somras fick han bidrag till en Englandsresa.

– Jag ska se Tottenham på nya arenan någon gång under säsongen, berättar eldsjälen.