Eklöf medger dock att han tar finalen lite steg för steg - tisdagkvällens tävling blir ett test på om kroppen håller.

– Det är klart att det hade kunnat vara bättre. Jag är öm och mörbultad, men som det känns nu kommer jag till start. Sedan får vi se hur det känns inför onsdag, säger Linus Eklöf.

Det var i en krasch med lagkamraten i allsvenska Griparna, ordinarie Dacke-föraren Oliver Berntzon, som Eklöf gick omkull och tvingades bryta tävlingen.

– Jag landade illa på Olivers cykel och ryggslutet fick ta den värsta smällen. Men jag har fått tillbaka känslen där, och jag tror att jag klarade mig undan hjärnskakning också, trots att jag slog i ganska hårt i hvudet också, säger Linus Eklöf.

Efter kraschen har Eklöf vilat och gått på laserbehandling för sin rygg, i hopp om att komma tillbaka till veckans SM-finaler.

Linus Eklöf tycker att det är de två bästa svenska speedwaylagen som gör upp om guldet.

– Det kan gå hur som helst. Det är riktigt bra form på bägge lagen, säger han.

Smederna kommer stärkta efter en mirakulös vändning från mötet med Rospiggarna. Något som Eklöf hoppas stärkt moralen.

– Vi gjorde en riktigt bra laginsats. Jag hoppas att vi kan ta med oss det till finalerna, när alla sju förarna går ut och levererar samtidigt, säger han.

Att börja finalserien i Målilla har han inget emot.

– Det har inte gått så bra när vi har börjat hemma, så jag tror att det här kan passa oss, säger Linus Eklöf, som tog individuellt JSM-silver på G&B Arena 2010.