Efterlängtad seger på Gotland

Vimmerby Hockey tog en mycket viktig seger på Gotland mot Visby/Roma. Efter en överlag stark insats vann Vimmerby med 4–1 och tog därmed klivet upp till den viktiga tredjeplatsen igen.

ishockey2019-02-08 21:37

Vimmerbys möte med Visby/Roma var på förhand mycket intressant på många sätt. Skulle VH komma tillbaka från den mycket tunga förlusten mot Grums senast och skulle de kunna ta revansch mot gotlänningarna efter tre raka nederlag? Det som stod klart var i alla fall att Vimmerbylaget hade fått välbehövlig förstärkning. Supporterspelaren Saku Salminen skulle göra debut och både Henri Fomin samt Pontus Johansson var tillbaka från skadefrånvaro. Förutsättningarna för VH på Gotland var med andra ord goda och det märktes tidigt att laget hade en helt annan energi.

Visby/Roma inledde med klart mest puck, men efter att de drog på sig en onödig utvisning gav de Vimmerby en ypperlig chans att hitta in i matchen. VH nätade inte i powerplay – men kort efter att hemmalaget blev fulltaliga small det. Det var Alexander Andersson som avlossade ett slagskott in i nätmaskorna efter fint förarbete av Martin Jönsson. 0–1 och nu tog Vimmerby över matchen helt.

Gästerna radade upp flera jättelägen, men det rådde stor brist på effektivitet. Istället stod sig 0–1 första perioden ut.

I den andra perioden inledde Vimmerby riktigt starkt – och fick minst sagt en drömstart. Mathias Wigley höll sig påpassligt framme framför kassen när han helt ren kunde trycka in 0–2 efter bara 18 sekunder in i mittenperioden. Därefter hade Vimmerby chans på chans för trean och till slut kom den i spel fem mot tre. Alexander Andersson pangade återigen upp pucken otagbart i krysset i Visbykassen. 0–3 och Visby/Roma-spelarna hängde på knäna. Hemmalaget gjorde ingen vidare andraperiod, men som en blixt från klar himmel fick de en inbjudan in i matchen igen. Efter stort slarv i VH kunde hemmalaget reducera till 1–3 i boxplay, en ställning som stod sig inför den tredje perioden.

De avslutande 20 minuterna "dödade" VH rätt så bra. Men med onödiga utvisningar bjöd VH in hemmalaget onödigt mycket i matchen. Men VH höll ut och när Sebastian Åkesson satte 1–4 i tom bur med 30 sekunder kvar stod det klart. Tre poäng till Vimmerby som därmed tog ett kliv upp till den viktiga tredjeplatsen i tabellen.

Det kan dock ha blivit en dyrköpt seger för VH. Oskar Carlsson klev av med en handledsskada och fick föras till sjukhus. Anton Carlsson åkte på en riktig smäll i den andra perioden och fick ledas av isen. Det återstår att se hur statusen är på de båda.

Redan på söndag har Vimmerby en ny bortamatch i Allettan. Då åker laget till Skåne för att möta topplaget Kristianstads IK. När lagen möttes för några veckor sedan vann VH med 4–1 efter en mycket stabil insats. Precis som vanligt kan ni följa matchen direkt på vår hemsida, www.vimmerbytidning.se.

Matchfakta

Visby 1

Vimmerby 4

Målen: 0–1 (6:00) Alexander Andersson (Martin Jönsson), 0–2 (20:18) Mathias Wigley (Oscar Gustavsson), 0–3 (29:17) Alexander Andersson (Pontus Näsén), spel fem mot tre, 1–3 (35:46) Einar Engström, spel fyra mot fem, 1–4 (59:30) Sebastian Åkesson, mål i tom bur.