Efter succén: Nu väntar AIK för Vimmerby

Oj, vilken allsvensk premiär det blev för Vimmerby BK. Storseger (18-2) mot före detta elitserielaget BK Bågen förra helgen. Nu väntar nytt tufft motstånd i form av AIK och Matteuspojkarna.

Segerjubel mot Bågen i allsvenska premiären förra helgen. Blir det samma sak nu för Vimmerby när AIK och Matteuspojkarna väntar?

Segerjubel mot Bågen i allsvenska premiären förra helgen. Blir det samma sak nu för Vimmerby när AIK och Matteuspojkarna väntar?

Foto: Torbjörn Allvin

Bowling2019-09-20 17:30

–  Det gick väldigt bra mot Bågen. Jag trodde nog att vi skulle vinna mot dem. Profilen vi har hemma passar inte riktigt dem. Att vi skulle vinna så pass stort hade jag däremot inte räknat med, säger Tobias Asklöf. 

Han och resten av VBK laddar nu för tidig uppstigning lördag morgon och avresa mot Stockholm. 

– Vi åker från Vimmerby redan vid halv-sex på morgonen, men det är inga problem. 

Först ur AIK i Årsta. 

Hur är känslan?

–  AIK har höga ambitioner och är ett starkt lag. De har ett par bra utländska spelare i laget. Jag tror de har tre engelsmän och en tjeck. 

I mötet förra säsongen, så gav VBK solnalaget en hård kamp in i det sista. Kan Vimmerby visa samma form som i förra helgens premiär kan det mycket väl trilla in fler poäng på kontot. VBK hade över 6900 kägelpoäng då. 

– Hemma spelar vi på den kortaste oljeprofilen, medan både AIK och Matteuspojkarna spelar på den längsta. Det är förstås ganska så stor skillnad för oss. 

Asklöf räknar med en svår uppgift även mot Matteuspojkarna. Ett Matteuspojkarna som förstärkt sitt lag jämfört med förra säsongen. 

– Vi brukar spela hyfsat jämnt mot dem också borta och jag har stark tilltro till vårt lag. 

Laget är exakt detsamma som mot Bågen. Det innebär följande spelare: Frida Sethsson, Martin Aldebert, Peter Svensson, Tobias Asklöf, Morgan Holmström, Peter Bexenius, Johan Söderström, Daniel Stefansson, Peter Sandberg. 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!