Trots de stora siffrorna var inte RIF-tränaren Mats Andersson speciellt nedstämd efter förlusten.

– Jag är jättestolt över tjejerna. Vi har gjort många bra cupmatcher och hotade Kenty i ungefär 55 minuter. Tyvärr släppte vi in några enkla mål i slutet, men det är inte hela världen. Vi mötte trots allt ett tippat topplag i division två. Det finns mycket positivt som vi kan ta med oss till seriespelet.

Två bonusstraffar

Rimforsa, som spelar i division fyra, fick en riktig mardrömsstart på kvartsfinalen och släppte in 0–1 nästan direkt.

Efter den kallduschen jobbade sig RIF in i matchen.

– Spelmässigt är vi väldigt nöjda med den första halvleken. Vi kände att vi hängde med i Kentys tempo, säger Mats Andersson.

RIF:s skyttedrottning Sofia Ejlertsson kvitterade till 1–1 efter drygt en halvtimmes spel. Bortalaget återtog ledningen några minuter före pausvilan.

Även om det stod 1–2 på resultattavlan levde Rimforsas cupdröm i allra högsta grad.

– Speciellt med tanke på att vi hade båda våra bonusstraffar kvar. Men i den andra halvleken tröt orken. Divisionsskillnaden tog ut sin rätt.

"HG" imponerade

Till slut vann Linköpingslaget med 8–3. Den förra Kisa BK-spelaren Hanna "HG" Hellström (tidigare Gustafsson), som är tillbaka på fotbollsplanen efter barnafödande, var matchens stora gigant. Hon låg bakom flera av Kentys mål och var ett ständigt hot för Rimforsa.

– "HG" var ruskigt bra. Utan henne i laget hade vi nog kunnat ge Kenty en ordentlig match hela vägen, säger Mats Andersson.

I Rimforsa ger han extraplus till tremålsskytten Sofia Ejlertsson, Olivia Johansson, Malin Stjärnborg – och Nikki Schuiling som gjorde en mycket bra match som ytterback.