Effektivt VH tog stark seger på bortais

Vimmerby Hockey gjorde två svaga perioder. Sedan löste man ändå en seger i den tredje perioden. Stor matchvinnare blev Roman Semjonov med sina tre mål när Vimmerby vann med 4–1.

Roman Semjonov jublar efter ett av sina tre mål.

Ishockey2019-12-04 21:11

Vimmerby Hockey ställdes under onsdagen mot Mörrums GoIS i HockeyEttan. Inför matchen var Mörrum på sjunde plats med sin 28 poäng medan VH var åtta, med 24 poäng.

I den första perioden fick Mörrum först en utvisning då man varit för många spelare på isen. VH lyckades, förutom ett stolpskott av Christoffer Rasch, inte skapa någonting och fick sedan själva en utvisning för exakt samma sak. Mörrum lyckades inte heller utnyttja överläget. Perioden bästa chans fick VH:s Tobias Fridh efter tio minuter när pucken hittade fram till honom precis framför Mörrum-målet, men hemmalagets Tim Hultsrand stod för en mycket fin benparad och fredade sitt mål. Efter tolv minuter fick VH ännu en utvisning emot sig och då small det direkt. Hemmalaget kom runt bakom VH:s mål, spelade in pucken framför mål till en helt fristående Khalid Ibrahim som enkelt kunde sätta 1–0 för sitt Mörrum. Mer än så blev det inte i första perioden, utan VH fick gå in till periodpaus med en otroligt svag insats bakom sig.

Vimmerby började även den andra perioden svagt och Mörrum fick inleda med ett klockrent ribbskott. Tre minuter senare träffade ännu en puck i ramen bakom Walldén i VH-målet och ett 2–0-mål hängde verkligen i luften här. Men icke, istället fick VH in en kvittering från ingenstans i den sjätte minuten. Mörrum såg ut att ha kontroll över pucken i egen zon men Roman Semjonov var påpasslig och skapade sig ett friläge där han enkelt kunde lägga in 1–1 för VH. Målet väckte laget lite och man jämnade ut spelet överlag över isen, men målen uteblev (trots att VH bland annat hade ett powerplay).

Tredje perioden såg mest ut som den andra, där båda lagen letade och letade men där ingen riktigt kom till de farliga lägena. Visst, Mörrum hade ett par bra chanser framför Walldén och VH hade några fina skottlägen, men det kändes aldrig farligt. Ingen av spelarna klev fram och ofta saknades skärpan framför mål och vid den sista passningen. Men så, som en blixt från klar himmel, lyckades Jesper Bärgård stöta pucken mot en hemmaskridsko (såg det ut som) och i mål till 2–1 för VH. Då återstod det nio minuter av matchen. Två minuter senare kom Roman Semjonov loss och placerade in trean. Men VH och Semjonov var inte klara där, utan hans tredje mål för kvällen skulle också komma nästan direkt därpå. 4–1 till Vimmerby med fyra minuter kvar och matchen kändes klar. Det var den också. VH vann med 4–1 och kunde åka hem med alla poäng.

Oscar Walldén gjorde en mycket bra match i kassen och var VH:s bästa spelare. Även Pierre Gustavsson och Christoffer Rasch var bra i VH.

Vimmerby Hockey var otroligt effektiva borta mot Mörrum.