"Dudek kör som en månraket"

Hoppsan... seger borta mot svenska mästarna Smederna. Vilken skräll Masarna stod för i förra omgången. Nu väntar Dackarna: "Det blir tufft – igen", säger lagledaren Stefan Bäckström.

Dackarna ställs mot Masarna i ett på förhand mycket intressant möte.

Dackarna ställs mot Masarna i ett på förhand mycket intressant möte.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2019-05-20 19:45

Klassiska Masarna vill nog helst bara glömma 2018. Det var ett tungt år på flera sätt. Nu har Avestaklubben börjat om lite från scratch – utan någon egentlig press på sig.

– Nä, ingen tror på oss. Alla tippar oss i botten, säger mångårige ledaren Stefan Bäckström.

Och så går ni och vinner mot Smederna (mästarna) borta i förra omgången...

– Det var himla skönt. Vi är kanske inte riktigt så dåliga som alla tror. Segern mot Smederna har gett oss arbetsro.

Tittar vi till truppen, så är den inte direkt avskräckande sett till elitserienivå och motståndarnas kapacitet. Flera av förarna är doldisar för många speedwayintresserade.

– Problemet för oss är att vi inte riktigt vet var de står. Några av killarna har inte kört i Elitserien tidigare, säger Stefan Bäckström.

Här finns bland andra Vadim Tarasenko, David Bellego och Oskar Fajfer.

– När vi hamnade i den situation som vi gjorde ekonomiskt, så bestämde vi oss för att köra med öppna kort och att vi skulle anpassa vår trupp efter vad vi hade råd med. Det har vi gjort. Vi betalar inga fantasilöner eller sign on till förarna. Vi håller ramarna och det känns bra. Vi har också rensat bort alla skulder vi hade till förarna och nu har vi plusresultat i kassan.

Han ser fram mot matchen mot Dackarna.

– Det ska bli roligt och självklart är det en svår utmaning för oss. Jag gillar Dackarnas sammansättning av förare. Och det blir kul att se Czaja (Artur) köra här igen. Jag tycker att han gjorde det bra här hos oss. Sedan tycker jag det är roligt att det går så bra för Oliver Berntzon. Efter ett par jobbiga år, så hade han en stark säsong 2018.

Bäckström ser ett annat stort hot mot en eventuell hemmaseger: Patryk Dudek, som tog flest poäng i första GP-tävlingen i Warszawa i helgen.

– Han är en sådan talang. Dudek kör som en månraket ibland och är så snabb.

Stefan Bäckström lyfter fram sammanhållningen i Masarna.

– Vi har en jäkla go stämning i laget och vi känner ingen som helst press. Jag hoppas vi kan bjuda på en jämn och bra speedwaymatch – och att folket kommer hit. Vi vill visa vår hemmapublik vad vi kan. Tyvärr brukar vi få lite bortfall när det spelas hockey-VM på tv.

En sak är säker, Masarna kommer med starkt självförtroende till matchen efter skrällvinsten mot de regerande mästarna för en vecka sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!