Drömstart på hösten för Kisa

Kisa BK fick under onsdagskvällen en drömstart på höstsäsongen. I hemmamötet med bottenkonkurrenten Lotorp var det KBK som gick vinnande med hela 4–0. "Riktigt skönt", säger Kisas tränare Morgan Wass efter triumfen.

Kisa BK slog Lotorp med 4–0 i deras höstpremiär.

Kisa BK slog Lotorp med 4–0 i deras höstpremiär.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Fotboll2019-08-07 21:37

Det var ett mycket viktigt mötet som skulle sparka igång Kisa BK:s höstsäsong i division fem. Kisa låg inför mötet med Lotorp på den negativa kvalplatsen, men det dröjde bara sju minuter på Kisa IP så hade de gulklädda redan tagit ett mycket viktigt kliv i tabellen. Abas Abulkhader Shekh satte 1–0 och drömstarten var ett faktum för KBK.

– Jag vet hur det kan bli ibland när man möter lag som ligger i botten, men i kväll visade vi verkligen styrka direkt, menar Morgan Wass.

2–0 kom genom Gustav Fållby som från sin debut på vänsterbacken vek in och sköt en pärla upp i krysset en bit utifrån med högerfoten. David Ganbrant gjorde sedan 3–0 innan halvtid.

I den andra halvleken hade Kisa bud på flera mål, men det var bara Samuel Lindell som lyckades få bollen över mållinjen innan matchens slut.

4–0 till KBK och tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden.

– Det var riktigt skönt att få en sån här start. Trots att vi hade bud på fler mål är det de tre poängen som räknas.

Beröm fick Enoch "Billy" Inkoom som stod för några bra räddningar samt målskytten Abas, Magnus Johansson och Hampus Härnström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!