Drömförslaget: "Massor av intressanta derbyn"

Division fem Nordöstra blir högintressant 2020. Inte mindre än åtta lokala lag finns med i det serieförslag som nyss har kommit. "Känns som en jätterolig serie", säger Roger Olofsson, ordförande i HM IS.

Det vankas många derbyn även nästa säsong i division fem NÖ. Södra Vi IF och Storebro IF kommer att mötas i år igen, enligt serieförslaget som kommit.

Det vankas många derbyn även nästa säsong i division fem NÖ. Södra Vi IF och Storebro IF kommer att mötas i år igen, enligt serieförslaget som kommit.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-11-12 19:05

Det vimlar av lag från trakten i nordöstra femman nästa säsong. Två lag har dessutom tillkommit efter säsongen 2019. BK Boston vann Vimmerbysexan och har tagit klivet upp ett pinnhål, medan Hultsfreds FK gjort det motsatta, degraderats en division. 

–  Det kommer att bli massor av intressanta derbyn. Det bidrar till ett ökat intresse och uppmärksamhet, säger Roger Olofsson i HM IS. 

Utöver HM IS, Boston och Hultsfred, så hittar vi följande lokala lag i serien: Södra Vi IF, Djursdala SK, SK Lojal, Målilla GoIF och Storebro IF. 

Resterande fyra lag är IFK Oskarshamn, som åkte ur division fyra samt IF Stjärnan, Timmernabbens IF och Fårbo FF. 

Hur ser det ut i HM IS på spelarfronten?

–  Det har inte hänt så mycket. Vi räknar inte med att Adam Rosenqvist fortsätter spela. Han har sagt att han lägger skorna på hyllan. Det är också tveksamt kring Martin Rosenqvist. Han hade en del skadekänningar under året. Båda kommer däremot att finnas med kring laget som assisterande. 

Olofsson säger vidare att det finns en viss osäkerhet kring Oskar Johansson, som studerar på fotbollslinjen i Vetlanda.

–  Vi får se hur det blir med Oskar. Däremot blir det nog inget med Mustafa Mohammadi. Han har flyttat. 

Har ni något på pluskontot?

–  Vi har varit i kontakt med ett par spelare, men det är inte säkert att det blir något. 

Precis som förra säsongen kommer Jesper Stejdahl att vara huvudtränare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!