Han tog hem SM-tävlingen i Hultsfred

Felix Lindvall tog hem SM-tävlingen i drifting som hölls i Hultsfred under helgen. Han fick en tämligen lätt väg i finalen då Philip Ågren, som kom tvåa, fick utgå mitt i finalloppet när det tog stopp för hans bil.

Finalloppet mellan Philip Ågren och segraren Felix Lindvall.

Finalloppet mellan Philip Ågren och segraren Felix Lindvall.

Foto: Haris Dreco

Drifting2019-08-11 16:57

SM i drifting kom för första gången någonsin till Hultsfred under helgen. Tävlingen, som var en deltävling av Swedish Drift Championship, anordnades på Hultsfred Drifttrack och pågick från lördag till söndag.

Efter en fullspäckad lördag med kval var det dags för final på söndagen där de 16 bästa förarna från lördagen var med. Det hela kokades ner till ett finallopp mellan Felix Lindvall, Älmhults MK, och Philip Ågren, Kungliga Automobil Klubben. Men det blev pyspunka för Ågren i finalen när hans bil slutade att fungera efter halva loppet. Felix Lindvall, som bland annat tog hem junior-SM förra året, fick därmed en enkel väg till förstaplatsen och fick ställa sig högst upp på pallen när dagen var slut.

– Det var väl lite oväntat, säger en glad Felix Lindvall efter finalen.

Philip Ågren förklarar vad som hände med bilen i finalen:

– Det var lågt oljetryck så bilen klippte. Men annars har den gått perfekt under tävlingen och banan var jätterolig, säger Ågren.

Felix Lindvall fick stiga högst upp på pallen.
Felix Lindvall fick stiga högst upp på pallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!