"Det gör inget om jag får sitta på bänken"

Gullringens GoIF har fått en drömstart på hösten. I våras hade laget svårt med målskyttet – men nu har gulsvart gjort 13 mål på tre matcher. "Alla har börjat ta jobbet", säger Rasmus Bexell.

Rasmus Bexell är tillbaka när Gullringen möter IFK Oskarshamn, likaså Kevin Gaines efter sin långtidsskada.

Rasmus Bexell är tillbaka när Gullringen möter IFK Oskarshamn, likaså Kevin Gaines efter sin långtidsskada.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-08-22 17:38

Efter den tuffa våren har Gullringens GoIF verkligen studsat tillbaka. De gulsvarta har nu vunnit samtliga höstmatcher och är just nu laget att slå i serien. Rasmus Bexell, som på fredag är tillbaka efter skada när GGoIF möter IFK Oskarshamn, förklarar skillnaden mellan våren och starten av hösten så här:

– Alla har rannsakat sig själva. Den stora skillnaden är att vi alla har börjat ta jobbet. Det är också bättre inställningsmässigt och vi gör mål på våra chanser nu, säger Rasmus Bexell.

Ja, offensivt har Gullringen minst sagt stor konkurrens om platserna. Bexell hyllar sommarens förstärkningar Haris Dreco och Isack Thuresson.

– Haris gör det jäkligt bra. Isack har också varit kanon. Vi har ju verkligen förbättrat vårt målsnitt här i höst (4,33 per match) så det ser bra ut.

Ser du konkurrensen på din anfallsposition bara som något positivt?

– Ja, verkligen. Det gör inget om jag får sitta på bänken, bara det går bra för laget. Men självklart vill man spela.

Tabellmässigt har Gullringen åtta poäng upp till den positiva kvalplatsen. Men med tanke på att Västerviks FF visat sig sårbara har Bexell fortfarande hopp om att kunna komma ikapp absoluta täten.

– Absolut, än är det inte kört. Det gäller bara att vi fortsätter spela för emblemet vi har på bröstet.

På fredag kväll möter Gullringen bottenlaget IFK Oskarshamn. Där får de klara sig utan Isack Thuresson (jobb) och Anton Holm (bortrest). Utöver Bexell är Kevin Gaines tillbaka i kväll efter sin långtidsskada.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!