”Det där guldet skulle sitta fint”

Besvikelsen var stor i Dackarna efter finalförlusten mot Smederna i höstas. Inte minst hos Oliver Berntzon. Med mindre än fyra månader kvar till seriepremiären i Sverige börjar han längta efter att köra speedway igen.

Oliver Berntzon tror att Dackarna kommer blanda sig i guldstriden även 2019.

Oliver Berntzon tror att Dackarna kommer blanda sig i guldstriden även 2019.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2019-01-17 07:00

Oliver Berntzon hade ett starkt 2018. Han tog silver i SM, och tillhörde Dackarnas genomgående bästa förare under säsongen. Dackarna som vann serien och hade läget att köra hem guldet i finalen mot Smederna - men istället tog Eskilstunalaget sitt andra raka guld.

– Sådan är idrotten. Allt kan hända, det fick man ett bevis för ännu en gång. Men det där guldet skulle sitta fint i år, säger Oliver Berntzon, som ännu inte varit med och kört hem något lagguld i sin karriär.

Och han bedömer att chanserna är lika goda för Dackarna i år - som det var 2018. Med mindre än fyra månader kvar till seriepremiären, den 9 maj, mot just Smederna har Oliver Berntzon en god känsla inför säsongen som kommer.

– Det känns bra. Laget ser lika bra ut som inför förra året. Jag tror att det blir minst final för det här laget också. Målet är ju guld efter besvikelsen i höstas. Vi har ju Smederna i premiären, så det vore perfekt att sätta dit dem direkt, säger Oliver ”Vispen” Berntzon.

– Från säsongsslutet och fram till årsskiftet brukar jag försöka att inte tänka på så mycket speedway. Det är lite gött att fokusera på något annat också. Men efter nyår kommer suget, och då går det fort, fortsätter han.

Själv fyller Oliver Berntzon 26 år under året och kommer från en av sina bästa säsonger i karriären.

– Det gick bra 2018, men man vill alltid mer och göra ännu bättre resultat. Jag fortsätter som vanligt, med mycket fysträning och försöker också utveckla maskinmaterialet, och få ännu bättre snurr helt enkelt. Det är det främsta som man kan ändra på, säger Oliver Berntzon.

När det gäller ”Vispens” klubbval 2019 handlar det om kontinuitet. Han kör för exakt samma klubbar som föregående säsong. Det vill säga Dackarna i elitserien, Nyköpingsklubben Griparna i allsvenskan och Gniezno i polska liga ett.

– Det känns väldigt skönt att slippa byta klubbar, jag trivdes väldigt bra i alla tre under förra säsongen, säger han.

Individuellt hägrar ett sedan länge utstakat mål.

– Jag har ett löpande mål att kvala in i GP-serien. Det har jag haft sedan 2014. Med lite flyt i kvalen, så kan man plötsligt vara där. Det är alltid prio att försöka kvala in till GP, säger Oliver Berntzon.

Oliver Berntzon siktar på att dra igång säsongen i mars månad, eller tidigare.

– Det beror alltid på vädret. Men jag är lagkamrat med Jurica Pavlic i Gniezno, och så fort de har banan klar i Kroatien så brukar jag åka dit. Sedan brukar vi alltid ha ett läger med landslaget i Polen också i mars, och det blir samma sak i år, säger Berntzon.

Oliver Berntzon är redo för en ny säsong, dit han kommer från en säsong där han gladde många Dacke-fans.
Oliver Berntzon är redo för en ny säsong, dit han kommer från en säsong där han gladde många Dacke-fans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!