"Det är ingen som har sagt nej"

Vimmerby IF:s damer hade en tuff säsong i division 1 och åkte ur. Men på spelarfronten ser det positivt ut. I stort sett hela laget ser ut att bli kvar.

Ingen har ännu tackat nej till en fortsättning i Vimmerbys damlag.

Ingen har ännu tackat nej till en fortsättning i Vimmerbys damlag.

Foto: Arkiv

Fotboll2019-10-17 19:00

 – Det är bara positiva vibbar, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Det har funnits intresse och frågetecken för spelarna i VIF. Greta Koponen, Malin Engström och Frida Pöder bjöds in till provspel av Husqvarna. 

 – Malin tackade nej direkt, men de andra två var där. Greta har jag inte hunnit prata med än. Det ska jag göra. Frida har sagt att hon inte ska gå någonstans, berättar Vimmerbytränaren. 

Klubben har haft samtal med truppen. Förutom Matilda Strömberg, som blir borta minst ett år på grund av skada, är det ingen som har sagt att hon ska lämna klubben. 

 – Ingen har sagt ifrån i alla fall, så det känns riktigt bra. Sedan är det ju många som måste få ihop det med livspusslet och så där. Några har familj, och så är det jobb och annat. Vi måste få klart och skriva ner det på papper vilka som blir kvar, men det ser bra ut, menar Rinaldo. 

Laget kommer börja träna igen i november, efter att ha haft uppehåll sedan säsongsavslutningen. Det är en laddad Mikael Rinaldo och en laddad trupp som ser fram emot uppstarten. 

 – Det känns som att de är sugna på att fortsätta. Det är revanschlusta och spelarna tycker det ska bli kul med division 2 också. 

 – Jag ser fram emot att få bygga vidare på hösten vi hade. Det var bra stämning och jag har en god känsla. Det ska bli kul att få vara med redan från början också, istället för att komma in mitt i allt, säger Mikael Rinaldo. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!