Derbyt mellan Djursdala och Storebro blev en spännande tillställning in i sista sekund. Djursdala inledde klart starkast och hade det mesta av spelet i matchens första kvart. Flertalet lägen skapades. Bland annat en nick från Jonathan Gustafsson som träffade stolpen. Men Storebro lyckades komma ur den perioden med nollan i behåll och jobbade sig successivt in i matchen.

Efter 33 minuter stod Robin Flöisbon för en stark prestation. Han tog sig förbi DSK:s försvare på straffområdets högra kant och lyckades hitta Kim Wickström som sköt in 1–0 för bortalaget. En rejäl kalldusch för DSK.

Den andra halvleken kan sammanfattas såhär: DSK-dominans. De rödblåa dikterade spelet och Storebro hade stora problem med att ens ta sig över sin egen planhalva. Men ett lågt och hårt arbetande försvarsspel kombinerat med en monsterinsats av Fredrik Ströberg i målet räckte hela vägen. I matchens sista sekunder stod han för en monsterräddning efter en nick av en DSK-spelare som gav SIF segern. Djursdala försökte gång på gång men lyckades inte få hål på Storebro. En enormt moralhöjande seger för bottenlaget.

– Det är en riktig laginsats. Vi var nedtryckta mest hela tiden, framförallt i andra halvlek, och visste att de skulle börja mata bollar så vi var tvungna att vara med på det. I slutet tröttnar vi och har mycket rotation på spelarna. Det gör det extra roligt. Grabbarna tar jobbet och lyfter upp snacket som vi pratade om under hela matchen. En stor eloge till alla i laget, säger Storebro-tränaren Torbjörn Pettersson.

De som stod i centrum idag för Storebro var som förstått målvakten Fredrik Ströberg, och såklart matchvinnaren Kim Wickström, som gjorde sin blott andra match i division 5 den här säsongen. Pettersson hyllar de för kvällens insatser:

– Fantastisk insats av Ströberg. Han är ju en målvakt som kan stå för sådana idioträddningar. Han har ett par sådana idag.

– Det är kul att Kim får bli matchvinnare. Den arbetskapaciteten han bidrar med är jäkligt viktig och han sprang på allt idag.

Wickström själv om det avgörande målet och matchen i stort:

– Det är inte ofta jag blir matchvinnare eller spelar fotboll för den delen, haha. Flöison gör det grymt, det var bara tur att det var jag som sköt in den. Alla som var här idag såg nog att Djursdala var det bättre laget. Vi har funnit oss i att vi måste spela såhär och kriga oss till poängen för att hålla oss kvar. Vi hade studsarna med oss idag.

Som alla förstår var det desto bittrare miner i DSK-lägret efter att slutsignalen ljöd. Trots trycket, i främst den andra halvleken där DSK de sista sex minuterna dessutom spelade med tio man efter att Isack Thuresson fått sitt andra gula kort, förlorade laget denna derbykamp. Något som Djursdalas tränare, Patrik Nilsson, såklart inte var nöjd med:

– Jag tycker inte att vi har den där glöden som vi hade senast (i segern mot Målilla). Den fanns inte där idag. Chanser hade vi ju definitivt, den sista räddningen är ju bara sjuk.

Vad tyckte du saknades idag?

– Vi behöver mer rörelse. Passa, släpp tillbaka och sen gå i djupled exempelvis. Trots chanserna var det stereotypt. När de backar hem måste vi löpa mer för att öppna upp för varandra. Delaktighet, rörelse och krigarhjärta. Använder man de tre grejerna vinner man fotbollsmatcher.

I skrivande stund är Djursdala tabellfyra, precis under kvalstrecket uppåt, men med fler matcher spelade än lagen bakom. Storebro är fortsatt nästjumbo på sju inspelade poäng.