Robin Blomberg känner sig trygg när det gäller lagets sista och viktigaste position. Och detta trtos att erkänt skickliga Pernilla Einarsson har ont i ett knä och missar hemmamatchen mot Smedby AIS, som toppar serien efter två storsegrar.

– Vi har det bra ställt på målvaktssidan. Emmy Kallström har kommit hem från säsongsarbete i fjällen och hon är en skolad och duktig målvakt, säger Blomberg.

På skadesidan kan vi även räkna in trion Felicia Arvidsson, Maya Gunnarsson och Evelina Nilsson, där dessutom Hanna Frejd är bortrest. Nu är inte allt negativt, icke alls.

– Vi får tillbaka Sandra Edlund och Evelina Bertilsson. De är jätteviktiga för oss.

Båda går för övrigt rakt in i backlinjen i Frödinge.

Smedby... vad vet du?

– Det är säkert en tuff motståndare och jag hoppas att det är ett spelande lag. Det passar oss bättre. Men i vanlig ordning fokuserar vi på vårt eget. Jag tycker att vi hittills gjort det godkänt i tre av fyra halvlekar.

Nykomlingen FBSK har inlett med två förluster, 0–2 mot Eneby och 0–5 mot Tinnis.

– Defensivt har vi hittat mycket rätt. Offensivt kan vi höja oss. Vi tränar och pratar mycket om det varje träning. Jag hoppas att vi kan ta ett steg framåt i morgon (lördag).

Här är laget: Emmy Kallström - Linn Uhre, Sandra Edlund, Matilda Brogie, Evelina Bertilsson - Louise Pettersson, Louise Andersson, Emma Wessman, Clara Sohlberg Perez - Evelina Törngren, Nathalie Strande. Bänk: Emma Djurstedt, Tilda Johansson, Alice Andersson.