När Daniel Davidsson rullar ut till sitt första heat i matchen mot Dackarna så har det hunnit gå 16 dagar sedan han senast körde ett heat. Tack vare Piraternas inställda matcher mot både Masarna och Rospiggarna väntar nu fyra matcher på halva den tiden.

– Det är väl på gott och ont. Om allt går bra så är det ju smidigt. Form är ju en färskvara så rullar det på så är det ju bra att det är tätt mellan matcherna, säger Daniel.

Han fortsätter:

– Nackdelen är ju om det är tvärtom. Börjar det strula så blir det svårt att göra något åt det. Skulle en motor gå sönder så hinner man ju inte skicka iväg den och få den lagad. Så nu måste vi ha lite stolpe in.

Ska Piraterna ta sig till slutspel så gäller det sistnämnda i allra högsta grad både Daniel och laget. För med bara fyra matcher kvar så har de fem poäng att hämta in på Lejonen som nu innehar sjätteplatsen i tabellen och därmed också den sista slutspelsplatsen. Dock har Piraterna kört en match mindre.

– Vi måste dels vinna våra matcher och sen också ha resultaten med oss i de andra matcherna. Lejonen har ju tyvärr, för vår del, hittat form och åkt riktigt bra. Sen har vi ett halvtufft schema, det är inte avslutningen man hade valt om man hade fått göra det. Dackarna blir tufft men det finns inget annat än att vi måste vinna den matchen.

Piraterna förlorade borta mot Dackarna med 51–39 så bonuspoängen tror Daniel kommer bli svår för Piraterna att få med sig. Men ska det bli något slutspel så menar han att laget inte har råd att släppa ifrån sig så många poäng i de fyra avslutande matcherna.

– Jag tror att vi måste vinna tre av dem och ta minst två bonuspoäng. Det blir tufft. Vi har satt oss i en sits som inte är optimal, säger han.

Att i det läget rulla ut och inte ha kört någon match på drygt två veckor medger han medför en viss press.

Hur märker du av det?

– Jag har ju mycket rutin att falla tillbaka på. Men det är framför allt matchtempot man saknar och det har jag känt av hela säsongen. Man tar fel beslut och man gör bort sig i depån också. Man får panik och börjar ändra och jaga någonting som kanske var bra från början. Den sista fingertoppskänslan blir lite trubbig. Sen kan det vara hur gott som helst också om det börjar bra, säger Daniel.

Han menar också att det körschema som är i elitserien där förarna på reservplats bara har tre schemlagda heat inte är till någon fördel i hans situation.

– Du har två blixtsnabba heat i början sen får du vänta en evighet till det tredje. Kör du heat två och fyra så hinner du ju inte göra någonting innan du ska ut igen.