Målillas dartkung mötte världseliten

Andreas "Didde" Harrysson, som kommer från Målilla, är hemkommen från London där han varit och spelat världsmästerskapet i dart. "Jag är ganska nöjd med mitt spel", säger "Didde"

Andreas "Didde" Harrysson spelade VM i dart.

Andreas "Didde" Harrysson spelade VM i dart.

Foto: Privat

Dart2020-01-09 16:00

Andreas Harrysson slutade bland de 32 bästa i dart-VM, eller 2020 BDO World Professional Darts Championship som det heter. Där var han med som ende svensk och fick spela sitt första världsmästerskap. 

Mästerskapet spelades i Indigo i O2-arenan i London och Harrysson fick inleda med att möta irländaren John O'Shea i förrundan på söndagen. Där blev det seger och avancemang till den första rundan för Harrysson, som dock fick tuffast möjliga motstånd. Han ställdes mot förstaseedade holländaren Wesley Harms på måndagen.
– Matchen gick till avgörande set där han (Harms) till slut drog det längsta strået och vann. Man vill ju alltid vinna och spela bra och det kunde ju gått bättre, men jag är ändå ganska nöjd med mitt spel, menar Harrysson och fortsätter:
– Jag hade ju familjen med mig ner till London och min största grabb fyllde 20 på söndagen. Det var kul att kunna ge honom en seger i födelsedagspresent. 

VM slutade alltså med en seger och en förlust för Harrysson.
– Hade jag gjort mina utgångar bättre så hade jag kanske kunnat gå längre. Men det var där det sprack. Jag har fortfarande inte hunnit sätta mig ned för att titta igenom matcherna men det ska jag göra snart. 
Vad står på schemat härnäst?
– På tisdag ska jag till Tyskland för att spela en så kallad "qschool" till proffsligan. 

Världsmästerskapet i dart pågår fortfarande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!