Därför väljer forwarden att stanna i klubben

Vimmerby Hockey fortsätter att fylla på i truppen. Flera spelare har valt att förlänga med klubben. Nu också Skellefteåfostrade Oliver Kempainen. "Känns riktigt kul", säger han.

Oliver Kempainen är också klar för VH.

Oliver Kempainen är också klar för VH.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-04-07 14:05

Hockeysäsongen är över efter att den så snöpligt avslutats för Vimmerby Hockey. I höst är det dags igen – och då skrinnar Oliver Kempainen in på isen, som han gjort i VH de två senaste säsongerna. 

Kempainen är den sjunde spelare som förlängt med VH.

Här ger 21-åringen, som har flera säsonger bakom sig i storklubben Skellefteå AIK i ungdoms- och junioråldern, sin syn på varför han spelar vidare i VH:

– Jag brukar vara kvar flera säsonger i klubbarna jag spelar för. Jag tycker att jag har kommit till en bra förening, med trevligt folk både i hockeyn och i byn. En bidragande orsak till att jag är kvar är också att många spelare från årets trupp valt att köra vidare. Det är ett bra gäng. 

Vad tycker du om säsongen i stort?

– Det var lite av en berg- och dalbana, både för mig och laget. Sedan avslutade vi jäkligt bra – och det var samma sak för mig. 

Vad vill du utveckla nästa säsong?

– Framför allt vill jag bli lite jämnare i mitt spel. 

Hur bedriver du din träning nu, i dessa tider?

– Jag kör lite mer utomhusträning än vad jag kanske brukar, sedan tränar jag också en del på gymmet. Men jag är noga med att sköta hygienen och följa de direktiv som finns. 

Så här säger sportchefen Morgan Persson:

 – Oliver bidrar alltid med en hundraprocentig arbetsinsats. Det spel han står för är en del av framgången vi haft de senaste två säsongerna, och som är otroligt viktigt sett över en hel säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!