Johan "JC" Carlsson har varit verksam i Vimmerby IF en längre tid. Bland annat som huvudtränare för herrlaget innan han de senaste åren varit sportchef. Nu står det klart att han lämnar det uppdraget.

– Jag har ett jobb som kräver mycket pappersarbete och energi. Det har varit för mycket att ha i huvudet att samtidigt vara sportchef, säger "JC".

Det är dock inget beslut som kommer från ingenstans. Johan flaggade för detta redan i somras och meddelade att han skulle kliva av från tjänsten vid årsskiftet.

– Jag lovade att hjälpa till säsongen ut. VIF har pratat om omorganisation i både herr- och damorganisationen en tid och jag såg detta som ett ypperligt tillfälle att kliva av.

"JC" blickar dock tillbaka på en roll han tyckt varit väldigt rolig och lärorik. Men tiden som behövs läggas ner på den, känner han helt enkelt blir för mycket i den situationen han befinner sig i.

– Det krävs ett jäkla jobb. Jag imponeras av Wärnehall (Patrik) i Gullringen och Stolt (Daniel) i Vimmerby Hockey som håller på med det här.

Hur tänker du kring framtiden?

– Den 15 mars spelar jag den sista innebandymatchen med VIBK. Därefter är jag kontraktslös och har heller inte någon roll i en förening för första gången i livet. Det kommer kännas lite märkligt, men jag behöver landa och fundera på de alternativ jag har.

Herrorganisationen i VIFkommer inte längre ha någon sportchefsroll under 2019. Istället har organisationen som mål att vara en grupp föreningsengagerade personer kring laget som vill fortsätta utveckla verksamheten.