Målvakt:

Olivia Johansson, Rimforsa IF:

Tonåringen är en bidragande faktor till att Rimforsa bara tappade två poäng under våren. RIF släppte endast in åtta mål och gjorde samtidigt 45 (!) framåt.

Artikelbild

| Rimforsas Sofia Ejlertsson är en stor talang. r

Backar:

Matilda Brogie, Frödinge-Brantestad SK:

Visst har FBSK haft det tufft som nykomling i division två. Annat var inte att vänta. Matilda Brogie har ändå varit suverän i många av matcherna. Är brytsäker och läser spelet bra.

Greta Koponen, Vimmerby IF:

Artikelbild

| 20 fullträffar. Det har det blivit för comebackande Julia Ingemarsson i HFK under våren.

Är självskriven i vår elva. Greta Koponen har varit Vimmerbys bästa spelare under vårsäsongen. Positionsändringen till mittback har varit klockren. 17-åringen är följsam, bestämd och har en vinnarskalle som få.

Elin Lindqvist, Hultsfreds FK:

Artikelbild

| Stabil och säker som vanligt. Matilda Brogie imponerar i FBSK.

Månne en liten skräll på vår lista. Men här snackar vi om en ung tjej med framtiden för sig. Är lika bra som back som mittfältare. Får mycket beröm av sin tränare Peter Jaldefeldt: "Elin är en talang och har väldigt bra spelförståelse och är trygg med bollen.

Mittfält:

Mia Anspach, Vimmerby IF:

Näst efter Greta Koponen den som varit bäst i VIF under våren. Den skadedrabbade mittfältaren/backen har gjort en stark comeback och är målbäst i Vimmerby.

Ida Engberg, Rimforsa IF:

RIF har bara en plump i protokollet under vårens spel, oavgjort i toppmötet mot Hjulsbro. Tekniskt skickliga Ida Engberg har imponerat och har också nio fullträffar på kontot.

Nicole Nilsson, Rosenfors IK:

Nicole är RIK:s viktigaste spelare. Är oerhört nyttig för laget och är en spelmotor på mitten. Adderar det med starkt målskytte och har gjort åtta mål.

Svea Backstad, Vimmerby C/B:

Precis som Elin Lindqvist i HFK en ung spelare med framtidsutsikter. Brinner för sin fotboll och har visat framfötterna i Vimmerbys C-lag, som ligger tvåa i serien. Den bollskickliga 14-åringen har också kommit in bra i division tre-tempot när hon spelat i B-laget.

Forwards:

Julia Ingemarsson, Hultsfreds FK:

Tillsammans med Laura Solterbeck en hyperfarlig anfallsduo för HFK på topp. Är tillbaka i laget efter barnafödande och nog har hon satt avtryck alltid. Har pangat in 20 mål under vårens matcher.

Laura Solterbeck, Hultsfreds FK:

Omöjligt att inte ta med även Solterbeck i vårelvan. Den supersnabba forwarden/yttern har faktiskt gjort ännu mer mål än Julia Ingemarsson: 21.

Sofia Ejlertsson, Rimforsa IF:

En talang av stort format. Var med i det framgångsrika östgötalaget i våras och är med sin snabbhet och målfarlighet ett ständigt hot för Rimforsas motståndare.