Jerker Einarssons tid som huvudtränare för Hultsfreds FK är över och in kommer Jan Olsson, som HFK tog kontakt med redan för ett par veckor sedan.

– För två veckor sedan togs beslutet att ställa frågan till ”Janne” och se om det fanns intresse, säger herrutskottets Joacim Johansson.

Hur länge har diskussionerna om ett tränarbyte pågått?

– Man för väl alltid diskussioner och tittar på alternativ på marknaden ifall tränaren skulle välja att avgå självmant. Men det har konkretiserat mer under den senaste månaden men vi har skjutit på det för att vi känt att vi ändå varit med i matcherna, säger Johansson.

Det är framför allt den svaga tabellplaceringen som ligger bakom beslutet att byta tränare.

– Kort och gott så är det resultaten som är anledningen. Vi har varit nöjda med Jerker i övrigt men vi kände att vi ville få in en ny röst. Sedan är det inte säkert att vi hänger kvar i fyran ändå men vi måste försöka göra något.

Vad kan Jan Olsson bidra med?

– Det är ett väletablerat namn och vi vet vad vi får. ”Janne” har den här tydligheten och är rak och vet vad han vill få ut av spelarna. Han har en vinnarmentalitet som jag tror vi kan få en skjuts av.

Johansson är dock tydlig med att det inte fanns några större förväntningar på Einarsson och laget inför säsongen.

– Vi satte inget mål förutom att hänga kvar kanske. Allt annat hade varit en bonus eftersom vi visste att det skulle bli tufft i och med spelartappen vi hade där vi tappade sju-åtta startspelare, menar han.