Förra veckan förlorade Dackarna i Vetlanda med 50–40. Dessförinnan föll de i Västervik med stora siffror, 58–32. Nu väntar returmöte mot Vetlanda på G&B Arena i Målilla under tisdagskvällen.

– Ja, nu får vi verkligen hoppas att det är tredje gången gillt, säger Dackarnas lagledare, Peter Karlsson.

Dackarna vaknade för sent i fajten mot Vetlanda. Med marginalerna på sin sida hade Målilla–laget möjligen kunnat hota om poängen.

– Det var "touch the tape", punktering och massa andra tråkigheter. Alla sådana grejer ihop... Det får inte hända i en sådan match, då blir det alldeles för tufft. Vi får hoppas att vi kan ha lite stolpe in den här gången istället, säger Karlsson.

Joel Kling var en av de förare som hade en tuff kväll i Vetlanda. Nu petas han till förmån för dansken Frederik Jakobsen. Peter Karlsson om beslutet:

– Det känns lite tråkigt att Joel inte får vara med, men vi behöver ta det här steget. Vi får se om det hjälper i slutändan. Det har varit tufft den senaste tiden, och det är inte bara hans fel. Det har varit skador, sjukdomar och annat smågnissel. Jag känner med honom. Förhoppningsvis tar han det här på rätt sätt och är tillbaka snart igen.

Jakobsen ställer upp på en av de två reservplatserna, tillsammans med VM-ledaren Patryk Dudek.

– Att ha ledaren av VM på en reservplats kan givetvis diskuteras, men då är det ett systemfel i sådana fall. Vi tackar för läget och hoppas på bästa möjliga utfall.

Vetlanda ligger etta i tabellen, med fem segrar på sju matcher. Dackarna har det kämpigare och har bara inkasserat två vinster på sex möjliga försök, och befinner sig just nu utanför slutspelspositionerna.

– Börjar inte vinsterna komma snart kan det bli en tidig avslutning på säsongen. Med laget vi har borde vi komma igång snart. Vi har ju inte haft alla tillgängliga förrän alldeles nyligen, konstaterar Peter Karlsson.

Dackarnas lag:

1) Maciej Janowski

2) Artur Czaja

3) Oliver Berntzon

4) Jacob Thorssell

5) Piotr Pawlicki

6) Frederik Jakobsen

7) Patryk Dudek

Vetlandas lag:

1) Szymon Wozniak

2) Dominik Kubera

3) Artem Laguta

4) Andreas Lyager

5) Bartosz Zmarzlik

6) Viktor Palovaara

7) Filip Hjelmland