Dackarna klara för semifinal

Dackarna krossade Masarna med 61–29 under onsdagen i matchen som egentligen skulle ha körts för två veckor sedan. I och med de stora siffrorna tog Dackarna bonuspoängen i mötet och är nu också klara för semifinal.

Dackarna besegrade Masarna på hemmaplan.

Dackarna besegrade Masarna på hemmaplan.

Foto: Karl Edgren

Speedway2019-08-21 20:38

Elitseriematchen mellan Dackarna och Masarna på G&B Arena skulle egentligen ha körts för drygt två veckor sedan i Målilla. Men ett extremt regnoväder gjorde att matchen fick skjutas upp och flyttas fram. Under onsdagen var det till slut dags och det var till en början ett segstartat Dackelag som kom ut på banan.

I heat ett kom Dackarnas polska duo, Maciej Janowski och Piotr Pawlicki, ut mot Masarnas Oskar Fajfer och David Bellego. Pawlicki tog tidigt ledningen och hade den hela vägen in i mål men lyckades inte få med sig Janowski på andraplatsen. Janowski kom trea och Dackarna inledde alltså med 4–2.

Masarna kom ut starkt i heat två genom Alexandr Loktayev och Pihlip Hellström-Bängs, men den sistnämnde fick se sig passerad av Dackarnas Frederik Jakobsen och Kacper Gomolski. Loktayev vann dock heatet och lagen fick dela på poängen, 3–3.

Oliver Berntzon och Jacob Thorssell hade länge ett 5–1-läge för Dackarna i heat tre men Martin Smolinski stod för mycket fin körning och passerade de båda svenskarna innan målgången. Även heat tre slutade 3–3.

I heat fyra tog Masarnas Kim Nilsson lagets tredje heatseger för kvällen. Frederik Jakobsen och Patryk Dudek tog två respektive en poäng, vilket innebar att ännu ett heat slutade 3–3. Ställningen i matchen var i och med det 13–11.

Dackarna tog kvällens första femetta i heat fem genom Piotr Pawlicki och Kacper Gomolski. Masarnas Martin Smolinski slet och krigade för att komma förbi Gomolski på andraplats med Dackeföraren höll undan och gav Dackarna en femetta.

Svenskduon Berntzon och Thorssell fick återigen chansen i heat sex och som man tog till vara på den. De båda hamnade efter i starten men lyckades köra om Masarnas förare direkt i den första kurvan. Sedan höll de undan och tog tillsammans Dackarnas andra raka femetta. Berntzon heatsegrare och Thorssell tvåa.

Pawlicki och Janowski fick en smakstart på heat sju och hade ledningen från start till mål. Pawlicki tog tre poäng och Janowski två och gav Dackarna sin tredje raka femetta.

I det helsvenska åttonde heatet mellan Dackarnas Oliver Berntzon och Jacob Thorssell och Masarnas Kim Nilsson och Philip H.Bängs var Bängs länge i ledningen men Oliver Berntzon lyckades ta sig förbi och tog heatsegern. Bängs tog två poäng för Masarna och Thorssell en poäng, vilket gav Dackarna 4–2 i heatet och ställningen 32–16 i matchen.

Det nionde heatet fick startas om utan Masarnas Oskar Fajfer som tjuvstartade så grovt att han körde sönder starttejpen. Philip Hellström-Bängs ersatte Fajfer för Masarna. Dackarnas Patryk Dudek tog sedan kommandot när förarna kom igång igen och släppte aldrig på gasen. Bängs tog en andraplats med Frederik Jakobsen bakom sig. Heat nio slutade 4–2 till Dackarna.

Dackarna ställde upp med Maciej Janowski och landsmannen Kacper Gomolski i heat tio mot Masarnas Alexandr Loktayev och Kim Nilsson. Janowski visade klass och var överlägsen hela vägen. Gomolski hade det dock tuffare och kom sist, vilket innebar 3–3 i heatet och ställningen 39–21 i paus.

I heatet efter paus, heat elva, tog Dackarna ytterligare en femetta, den här gången genom heatsegraren Patryk Dudek och tvåan Jacob Thorssell. Masarnas Tungate och Fajfer var aldrig nära.

Dackarna hade till en början ett femett-läge i heat tolv genom Oliver Berntzon och Piotr Pawlicki. Men Masarnas Martin Smolinski utmanade och lyckades köra om de båda Dackeförarna. Inför den sista kurvan kom dock Bernzon ifatt och körde i sin tur om vilket gav honom heatsegern. Dackarna vann heatet med 4–2 och hade ställningen 48–24 inför heat 13.

Patryk Dudek och Maciej Janowski visade hög klass i heat 13 och tog en femetta för Dackarna, med Dudek som heatsegrare.

I det första nomineringsheatet, heat 14, ställdes Dackarnas Maciej Janowski och Piotr Pawlicki mot Masarnas Alexandr Loktayev och Kim Nilsson. Janowski gick som vanligt ut hårt och såg till att ta ledningen. Pawlicki och Nilsson krigade länge om vem som skulle ta andraplatsen och det blev till slut Nilsson som tog den. 4–2 till Dackarna i heat 14.

I kvällens sista heat kom Oliver Berntzon och Patryk Dudek ut för Dackarna och tog fyra poäng med Dudek i täten. Slutsiffrorna i matchen skrevs till hela 61–29 för hemmalaget Dackarna.

Poäng Dackarna

1) Maciej Janowski – 11+2

2) Piotr Pawlicki – 11

3) Oliver Berntzon – 11+1

4) Jacob Thorssell – 7+2

5) Patryk Dudek – 13+1

6) Frederik Jakobsen – 5

7) Kacper Gomolski – 3+2

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!