Dackarna åkte på en ganska så oväntad förlust senast mot Lejonen med 46–44 men plockade ändå med sig bonuspoängen från mötet. I Dackelägret ser man förlusten som en mindre missräkning.

– Det är långt ifrån panik nu och vi tog ju ändå en bonuspoäng. Vi kom tyvärr in i matchen lite för sent och Lejonen är ett bra lag. De är seriens "Dark Horse" och har bra med kvalitet i laget, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

På tisdag ställs Målillalaget mot Masarna, som ligger åtta i Elitserien, hemma på G&B Arena och trots att tabelläget ser mörkt ut för Masarna så kan de kanske stärkas av att de slog Dackarna när lagen möttes senast. Då slutade matchen hela 53–37 till Masarna.

– Jag tror de gjorde en av de bästa matcherna de gjort i år mot oss senast och slog oss ganska ordentligt. Får deras förare till det samtidigt så är det ett mycket starkare lag än vad tabelläget visar, säger Peter Karlsson.

Vilka styrkor ser du hos Masarna?

– De har ju (Antonio) Lindbäck som är riktigt farlig när han kör sin bästa speedway. Han är ju lite upp och ner, den gode Antonio. Ena stunden kan han vara världsklass och sedan köra halvbra i nästa tävling. Nu såg han vass ut i det senaste GP:t, säger Karlsson.

Positivt för Dackarna är att stjärnan Oliver Berntzon är tillbaka efter sin handskada och finns med i laget mot Masarna.

– Skönt att det inte var värre med skadan. Oliver har varit en stabil poängplockare och det är en av nyckelförarna för oss som vi nu får tillbaka, säger "PK".

Är han 100% frisk?

– Ja, det säger han i alla fall. Han har sagt att han inte tänker köra om han inte är 100% och de har ju röntgat honom och kommit fram till att det är okej. Sedan testade han i lördags och det kändes bra.

Dackarna har annars gjort en hyfsad säsong hittills. Laget är trea i Elitserien och kommer med största sannolikhet att ta sig till slutspel. Men Peter Karlsson är ändå inte helt tillfreds med hur säsongen sett ut.

– Det har gått långt ifrån enligt plan. Vi har ju fått jobba en hel del med att värva förare på grund av olika skador. Tabelläget är vi annars nöjda med och formen har sett riktigt bra ut bitvis också. Det är även bra stämning i laget, säger han.

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorsell, 5) Patryk Dudek, 6) Frederik Jakobsen, 7) Kacper Gomolski.

Masarnas lag: 1) Antonio Lindbäck, 2) Vadim Tarasenko, 3) Martin Smolinski, 4) Oskar Fajfer, 5) Kim Nilsson, 6) Alexandr Loktayev, 7) Rohan Tungate.