"Då kan man göra ett Usainbolt-ryck"

De går som tåget. Nästa avgång är 19:00 och 19:30 fredag kväll. Då tar serieledande VH emot Dalen i ett miniderby - och för Vimmerby IBK vankas det seriefinal mot CL 98 i innebandytvåan. Vi har två spännande resor att se fram emot. Synd bara att de krockar med varandra...

Fredag kväll är det som vanligt många heta matcher i vår trakt.

Fredag kväll är det som vanligt många heta matcher i vår trakt.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-01-23 20:10

Få se nu..., hockey eller innebandy? Eller varför inte båda två! 

Den som vill se både Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK i farten på fredag kan ju faktiskt med snabba ryck mellan arenorna ta del av båda matcherna. Det är trots allt bara en bra järnfemma (golf) mellan ishallen och idrottshallen. Paus i ena hallen, då kan man göra ett Usainbolt-ryck över till andra och sedan tillbaka igen. 

En sak är säker. Det kommer bli mycket åskådare på båda eventen. Jag har skrivit det tidigare och gör det gärna igen. Idrottsintresset här i trakten är oerhört stort – och har sedan jag var liten knatte alltid varit det. Eller är det bara så att jag är nostalgisk och lokalpatriot? Nej, det tror jag inte. Publiksiffrorna har av tradition alltid varit höga när "våra" lag spelar. I varje fall om man jämför med många andra platser i vårt avlånga land med ungefär samma befolkningsmängd. 

Min kollega, Wedding, från Motala är faktiskt imponerad av det stora sportintresset i vårt område. Trots att många lag inte spelar på så hög nivå, så kommer åskådarna. 

Lika roligt ur den synvinkeln var det inte i Kungsbacka i onsdags kväll då VH mötte Hanhals. Detta Hanhals som var formstarkast i serien näst efter Vimmerby inför matchen. Det var dessutom toppmöte. Åskådarantal i denna fina hall: blott 202 (!). Då ska ni veta att Kungsbacka kommun har ett invånarantal på drygt 80 000 människor. 

Vimmerby Hockey har för övrigt ett officiellt publiksnitt i fortsättningsserien på 872 åskådare per match. Vimmerby IBK toppar publikligan i sin serie med 470 åskådare i snitt. 

Frågan är om "krocken" mellan hockeyn och innebandyn kommer påverka publiksiffrorna? Nej, jag tror naivt nog inte det – ändå. Varför? Det är två så heta matcher och klubbarna har i grunden en stor och lojal publikgrupp, var för sig. De som vill se båda kan som sagt hoppa emellan. 

Och det är klart att det kittlar lite extra eftersom lagen kan koppla ett ännu större försprång i sina respektive serier. 

VH och VIBK är inte de enda lokala lagen som lirar högintressanta matcher denna kväll. På programmet står dessutom bland annat bandyderbyt mellan Målilla och Skirö och toppmötet i östgötatvåan Rimforsa mot Norrköping.

 Egentligen hade man velat vara på plats på allt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!