Claesson avgjorde dramatisk match

Mötet mellan Linköpings Universitet och Rimforsa blev enda stor nervpärs. Till slut var det RIF som stod som segrare med 6–5 efter att Tobias Claesson avgjort sent.

Som vanligt spelade Tobias Claesson en stor roll när RIF knep ytterligare en seger.

innebandy2018-11-18 21:21

Om det finns något motstånd Rimforsa haft det extra tufft mot på bortaplan senaste åren är det Linköpings Universitet. Många gånger har RIF gått poänglösa från drabbningen, men i söndagens match skulle de ge allt för att bryta den dystra trenden.

Laget fick också en start de bara kunde drömma om. Åtta minuter in var laget i ledning med 0–2 efter mål av Marcus Karlsson och Christoffer Hallberg.

– Vi var riktigt effektiva när vi fick våra lägen i första. Men till den andra kom det ut ett helt annat motstånd, säger RIF-tränaren Sebastian Claesson.

Ja, till mittperioden kom det ut ett betydligt tuffare Linköping – och det skulle ge resultat. Tio minuter in i andra perioden var ställningen helt plötsligt 4–2 till hemmalaget.

– De kontrade sönder oss minst sagt. Men Filip Cammerudhs 4–3-mål innan paus var mycket viktigt för oss att få, menar Sebastian Claesson.

Likt första perioden fick RIF en drömstart också på tredje. Illa kvickt vände de på steken till ledning 4–5 efter mål av Cammerudh och Tobias Claesson. RIF såg ut att hålla undan, men så med tre minuter kvar tilldelades hemmalaget en straff som de också satte dit. 5–5 och time-out RIF.

– Här sa vi att vi bara skulle gå för det. Det var bara vinst som gällde.

Med 40 sekunder kvar kom avgörandet. Efter fint förarbete hamnade Tobias Claesson fri och som den giftige målskytt han är fixade han 5–6 och segern åt Rimforsa.

– Såna här vinster är riktigt goa. Det känns som vi har en dimension till i oss i år som gör att vi är där när det ska avgöras.