Carlsson saknas i Tunas bortamatch

IFK Tuna tog en otroligt stark seger mot Västerviks FF senast och vill bygga vidare på den fina formen när man nu möter Hvetlanda GIF på bortaplan på fredag kväll.

Martin Carlsson missar Tunas bortamatch mot Hvetlanda GIF.

Martin Carlsson missar Tunas bortamatch mot Hvetlanda GIF.

Foto: ossian

Fotboll2019-08-22 13:57

Tuna skickade ner Västervik från sin plats som serieledare senast när man tog en 4–1-seger på hemmaplan. Samtidigt såg man till att fortsätta ha kontakt med kvalplatsen till division tre och nu skiljer det sju poäng mellan IFK Tuna på tredje plats och VFF på andra plats. På fredag kväll ställs Tuna mot seriesexan Hvetlanda GIF på bortaplan i en match där de förstnämnda får gälla som favoriter.

– Jag tycker att vi ska ha en bra chans att vinna. Vi ska bygga vidare på vinsten senast och fortsätta spela som ett lag, säger IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson.

Men de blåvita får klara sig utan mittfältaren Martin Carlsson som är skadad. Filip Ingemarsson är även han borta då han lämnat klubben för spel i Hultsfreds FK.

– Martin har en sträckning i låret och ska vila den här veckan. Jag vet inte än vem som går in istället för honom. Filip är ju ett kännbart tapp men vi visste väl att det skulle komma. Han hade aviserat att det mycket väl kunde bli så här redan tidigare under säsongen, säger Gustavsson.

Planen mot Hvetlanda är bara att fortsätta som mot Västervik. Men frågan är om inte Tuna trivs bäst med att vara ett lag som satsar på snabba omställningar och låta motståndarna hålla i bollen.

– Vi är ju ett sådant lag som har de speltyperna. Våra snabba spelare trivs bäst med ett omställningsspel. Men vi måste fortsätta hålla ihop laget och lagdelarna så att vi hamnar rätt i positionerna. Vi blir hårt straffade om vi tappar positionerna, säger Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!