Carlsson: "Min bästa säsong någonsin"

Han har nästan fördubblat sin poängskörd den här säsongen och varit högst delaktig i Vimmerby Hockeys fina insats i vårserien. Anton Carlsson är ett av säsongens stora utropstecken i VH. "Jag har fått en lite mer offensiv roll", säger han.

Anton Carlsson har gjort sin bästa säsong någonsin i VH-tröjan.

Anton Carlsson har gjort sin bästa säsong någonsin i VH-tröjan.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-11 20:30

Anton Carlsson har varit en av Vimmerby Hockeys bästa spelare den här säsongen och är förmodligen den spelaren som tagit störst kliv i sin utveckling. Kolla bara på hans poängskörd den här säsongen. Forwarden är redan uppe i 30 poäng totalt (12 mål och 18 assist) på de 37 matcherna han spelat den här säsongen. Säsongen 18/19 gjorde han 17 poäng på 45 matcher.
– Det är verkligen något jag känt att jag velat utveckla från förra säsongen. Det här året har jag haft som mål att göra fler poäng än förra och nu har det trillat in fler poäng, vilket är skönt. Det är nog min bästa säsong någonsin, säger Anton Carlsson. 

Anton är inte bara en spelare som gör poäng, utan han jobbar stenhårt för laget över hela banan. Han finns även på isen både när Vimmerby spelar powerplay och boxplay. 
– Jag har fått en lite mer offensiv roll det här året samtidigt som jag själv tagit en mer offensiv roll. Jag vill vara en tvåvägsspelare och kunna bidra både offensivt och defensivt. Det är väldigt roligt att spela både powerplay och boxplay, säger han.

Förra säsongen hade VH Phil Horsky som tränare och gjorde det otroligt bra. Inför den här säsongen tog Peter Nordström över som huvudtränare – men fick lämna bara några matcher in. Då tog VH tillbaka Horsky, som nu verkligen fått ordning på laget. Österrikarens spelidé är också något som gynnar Anton Carlsson. 
– Phil är tydlig i det han vill. Jag gillar ju att ha pucken och att kunna kontrollera matchen. Sedan har vi ett jäkligt stabilt och solitt försvarsspel och det är det hela grundtanken bygger på, säger VH-forwarden, som förklarar hur försvarsträningen ser ut:
– Det handlar mycket om spelmoment nu när vi är så långt in på säsongen. Grunderna satte vi direkt när Phil kom in och alla vet vad man ska göra. Vi som var med förra året vet vad som krävs och vad han vill ha av oss. Det satte han ganska fort den här gången också. 

VH har bara släppt in 30 mål i vårserien, vilket är minst av alla lag. 
– Men vi har märkt att det blir tufft så fort vi fuskar eller går ifrån vår grundidé. Då rinner det oftast in några puckar bakåt, menar Carlsson. 

Under onsdagen kan han och hans VH få fira ordentligt. Vinner man borta mot Hanhals så säkrar man seriesegern och kan förbereda sig för play-off. 

Hittills under säsongen har Anton Carlsson gjort 30 poäng.
Hittills under säsongen har Anton Carlsson gjort 30 poäng.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!