Vimmerby vann dubbelt i Allsvenskan: "Ger andrum"

Vimmerby mötte Mariestad dubbelt upp under lördagen. I hockey och bowling. Det blev 1–1 i den kampen. Vimmerby BK vann nämligen det allsvenska mötet i Mariestad och segrade även mot Nobel. "Det är närmare tre år sedan vi vann dubbelt borta", säger en lycklig Tobias Asklöf.

Titt ut. Tobias Asklöf gjorde precis som hela VBK-laget en stark insats i bortamatcherna mot Nobel och Mariestad.

Titt ut. Tobias Asklöf gjorde precis som hela VBK-laget en stark insats i bortamatcherna mot Nobel och Mariestad.

Foto: Arkiv

Bowling2022-01-22 20:50

1–2 i ishockey. 

12–8 i bowling. Idrottsmötena mellan de båda städerna slutade alltså oavgjort. 

– Det var faktiskt lite småroligt att både vi och VH mötte Mariestad. Och skönt då att vi ändå kunde vinna, säger Tobias Asklöf. 

Vinsten mot Mariestad var mer väntad än den som skedde tidigare under lördagen. 

– Ja, verkligen. Nobel (Karlskoga) är ett erkänt skickligt hemmalag. Att vi lyckades vinna mot dem var oerhört bra och moralstärkande. 

Då ska man veta att VBK förlorade tre av de fyra serierna, men det spelade ingen roll när laget vann med hela 5–0 i den andra serien. Totalt blev det 11–9 i Vimmerbyfavör. 

Stärkta av segern blev det en ny triumf av bara farten, mot Mariestad. Här vann Vimmerby med 12–8 (3–2, 2–3, 4–1, 3–2). 

Vad var nyckeln till de här vinsterna?

– Det var ett bra go på bussresan upp och vi behövde vinna för skaffa oss ett bättre läge i tabellen. Sedan var ett spel som passade oss bra, särskilt mot Nobel. Vi är bra när det är spel lite längre ut i banan. Vår jämnhet fällde också avgörandet. 

Tobias Asklöf lyfte även upp styrkan i de så viktiga slutrutorna i serierna. Något som VBK normalt sett brukar vara ganska så vassa på, men inte just den här säsongen. Mot Nobel och Mariestad var det skillnad. 

Individuellt var just Asklöf bäst, i båda matcherna. Han lyfter fram hela laget efter full poängpott.

– Det var många som var duktiga. Alla bidrog till det här och det känns jäkligt skönt att vi kunde vinna båda matcherna. Det var länge sedan det skedde när vi spelat borta.  

Vad betyder de här segrarna?

– Att vi just nu är på säker mark i tabellen. Det ger oss ett visst andrum. Två lag åker ur Allsvenskan och två får kvala. 

För Vimmerby väntar nu uppehåll i ett par veckor. 

VBK mot Nobel: Tobias Asklöf 930, Daniel Stefansson 896, Peter Torstensson 851, Robin Stefansson 836, Frida Sethsson 822, Morgan Holmström 782, Peter Bexenius 757, Isac Wall 422 (2 serier), Peter Svensson 336 (2)

VBK siffror mot Mariestad: Tobias Asklöf 852, Robin Stefansson 842, Peter Bexenius 801, Peter Torstensson 798, Frida Sethsson 768, Isac Wall 761, Daniel Stefansson 728, Peter Svensson 585 (3 serier), Morgan Holmström 178 (1). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!