"Vi får sätta oss och analysera"

Vimmerby BK:s match mot BK Tegnér på lördagen var en nyckelmatch i bottenstriden. Efter stor spänning och många vändningar lyckades gästerna från Säffle vinna. "Det känns tungt", säger matchens lirare Tobias Asklöf i Vimmerby BK.

Martin Aldebert deppar.

Martin Aldebert deppar.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bowling2020-02-22 13:35

Det började på bästa möjliga sätt och Vimmerby vann första serien med 5-0. 

– I första serien är vi bra. Men sedan räcker vi inte till för de gör det så bra, säger VBK:s Tobias Asklöf. 

Tegnér höjde sig rejält efter första, ganska dåliga serien. I andra tog de 1786 poäng och vann med 4-1. Därefter blev det riktigt rafflande. Gästerna mattades av något i tredje serien och det stod 8-7 till Vimmerby inför sista, avgörande serien. 

Där storspelade Tegnér igen. Strajkfiranden avlöste varandra för bortalaget, medan Vimmerby inte alls fick till det, utan bara tog 1593 poäng. Matchen slutade 11-9 till Tegnér. 

– De gör det helt fantastiskt i sista tre serierna. Det är bara att lyfta på hatten, säger Asklöf. 

Vimmerbyspelaren är missnöjd med matchen. 

– Vi får sätta oss och analysera lite varför vi inte kan lösa det efter några serier. 

Tobias själv gjorde dock en fantastisk insats. Han hade 297 poäng i en serie och spelade totalt hem 1035 poäng. 

– Det kanske är för jag har en veckas semester bakom mig, haha. Nej, men det var kul idag och jag var spelsugen Sedan är det synd att vi förlorar när man gör en sån här match. Jag säger det klassiska, att man hellre gjort 750 poäng och vunnit. 

Är det din bästa match?

– Jag har tagit fler poäng i tävlingar. En gång förra året hade jag 1070 på en tävling. Men det här är högsta poängen någonsin i en seriematch. Jag har varit över tusen fem, sex gånger, men inte haft så här mycket, säger Asklöf.

En annan som imponerade var BK Tegnérs unge talang Emil Svensson. I sista serien var 13-åringen riktigt bra och fick 238 poäng. 

– Det var en av mina bättre serier. Jag är mer bekväm i mitten istället för att vara ute på kanten, så därför gick det bättre i sista, säger han. 

Nästa helg får Vimmerby chans att revanschera sig, när de spelar borta mot Tegnér. 

– Det är ett måste att vinna för att haka på i bottenstriden. Vi har gjort det bra förut i Säffle, så alla vet vad som krävs, säger Asklöf. 

Tegnérs Emil Svensson: 

– Det kommer säkert bli lika spännande som idag. 

Matchfakta

Vimmerby BK-BK Tegnér 9-11

VBK-poängen: Tobias Asklöf 1035, Jonny Sandberg 894, Peter Bexenius 889, Johan Söderström 819, Frida Sethsson 806, Robin Stefansson 799, Peter Thorstensson 551 (3), Morgan Holmström 517 (3), Martin Aldebert 300 (2). 

Johny Sandberg skriker ut av glädje efter en av många strajkar.
Johny Sandberg skriker ut av glädje efter en av många strajkar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!