Välbesökt bowling-derby avgjordes tidigt

Under lördagen spelades det derbybowling i Mellan-allsvenskan när Team Gamleby tog emot, och besegrade, Vimmerby BK. Matchen slutade 11–8.

Team Gamleby vann bowlingderbyt i Mellan-allsvenskan mot Vimmerby BK på lördagen. Matchen slutade 11-8.

Team Gamleby vann bowlingderbyt i Mellan-allsvenskan mot Vimmerby BK på lördagen. Matchen slutade 11-8.

Foto: Jonathan Åhman

Bowling2019-10-26 16:44

–  Vi gör en alldeles för dålig match medan Gamleby gör det bra. Underlaget blev lite grisigt men vi kan bättre än vad vi visade, säger Vimmerby BK:s Tobias Asklöf.

Den första serien var den jämnaste: den vann gamleby med 3–2. Segerrycket kom i serie två som hemmalaget vann med 4–0.

– De första två var ändå rätt så tighta. Vi vågade gå in i banan och utnyttja profilen på ett bättre sätt, säger Team Gamlebys Jacob Carlsson.

Då Gamleby vann också den tredje serien med 3–2 – trots kägelpoäng till fördel för Vimmerby – var matchen avgjord med en serie kvar.

– Vi är besvikna på oss själva. Vi pratade efteråt och kom fram till att vi ligger 50 poäng efter per gubbe. Jag själv måste vara mycket bättre, menar Asklöf.

Vad saknades hos er?

– Vi hade för dåliga första-slag. Istället för att, som Gamleby, få 8 eller 9 så fick vi 6 eller 7 vilket gör det svårare att spärra. Vi gick åt höger när vi absolut inte fick gå åt höger, till exempel. Vi var inte tillräckligt bra.

VBK ryckte upp sig och vann den för matchens utgång betydelselösa fjärde serien med 4–0, vilket ger 11–8 till Gamleby i totalen.

– En välbehövlig seger efter en tuff start, konstaterar Carlsson.

– Vi får gräva ner oss och komma igen, säger Asklöf.

Bäst i matchen var just Jacob Carlsson, som var den enda som nådde över 900 poäng – 901 för att vara exakt. Bäst i gästande Vimmerby var Jonny Sandberg som noterade en totalscore på 841.

Karta: Gambowl Gamleby Bowling AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!