Allsvensk seriestart – så rustade är VBK: "En utmaning"

Efter tio månaders uppehåll drar bowlingserierna igång igen i helgen. Vimmerby BK börjar hemma mot Mariestad på lördag. "Vi har en del avbräck, men även tillskott i spelatruppen", säger Tobias Asklöf i lagledningen.

Tobias Asklöf ser fram emot att bowlingsäsongen drar igång till helgen efter ett extremt långt uppehåll.

Tobias Asklöf ser fram emot att bowlingsäsongen drar igång till helgen efter ett extremt långt uppehåll.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2021-09-09 14:04

Bowlingens seriespel hann knappt komma igång innan det stängdes ned förra hösten till följd av coronapandemins restriktioner. När serierna drar igång igen på lördag blir det första gången på tio månader som Vimmerby BK spelar match.

– Det är första gången sedan man var liten som det har varit en så lång period utan käglor och klot. För bowlingen i stort är känslan att det kommer bli en utmaning att få tillbaka spelarna, men för egen del har uppehållet inneburit att jag snarare har hittat tillbaka till motivationen i större utsträckning. Nu har vi varit igång och tränat ett par veckor så att den värsta ringrosten börjar släppa, säger Tobias Asklöf som spelar i VBK och även har hand om laguttagningen tillsammans med Morgan Holmström.

undefined
Frida Sethsson kommer inte att spela för VBK i höst, men ska vara tillbaka efter jul.

Duon befarar att det kan blir vissa problem att få ihop ett riktigt slagkraftigt lag under den första halvan av säsongen.

– Vi har två avbräck där tongivande spelare som Frida Sethsson och Jonny Sandberg har aviserat att de inte är aktuella för spel i höst. Däremot räknar jag med att de ska vara tillbaka efter jul, säger Tobias Asklöf.

Klubben har å andra sidan ett par spelare som gjort comeback i form av Isack Wall, Peter Sandberg och Petra Söderström.

– Peter Sandberg har varit borta på grund av en handskada i ett och ett halvt år, men det ser bra ut nu. Petra Söderström har också tränat lite på sistone och kan bli aktuell för spel.

undefined
Isak Wall har gjort comeback och förstärker VBK den här säsongen.

Klubben har även ett par yngre förmågor i 13-15-årsåldern som man hoppas ska kunna ta nästa kliv på sikt.

– Josef Henriksson, Loke Söderström och Jakob Hjelm spelar med farmarlaget och har visat god potential.

I serien Mellanallsvenskan är det totalt 16 lag som är uppdelade i geografiska grupper.

– De åtta lagen i varje grupp möts två gånger under säsongen och så är det enkelmöten mot de andra åtta lagen i serien. De fyra främsta kvalar upp till elitserien och i botten åker två lag ur och två får kvala för att hänga kvar. Vår ambition är att klara oss kvar utan kval. Vi möter Mariestad hemma på lördag och det blir tufft. Annars är AIK och Enköping seriefavoriter.

Serieindelning

Mellanallsvenskan: AIK, BK Ax, BK Brio, BK Bågen, BK Nobel, BK Tegnér, BK Örnen, Gävle KK, IKW/Köping BK, Matteus-Pojkarna BK, Stureby BK, Sundbybergs IK, Team Baltzar BC, Team Gamleby BC, Team Mariestad BK, Vimmerby BK.

Tobias Asklöf och Morgan Holmström har hand om laguttagningen i VBK.
Tobias Asklöf och Morgan Holmström har hand om laguttagningen i VBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!