VBK får inte igång lagmaskinen – Oflyt för Varta

Vimmerby BK åkte på sin sjunde förlust i följd. Varta BK fick med sig två poäng från sin bortaturné, men kunde mycket väl ha fått en poäng till. "Vi har lite oflyt i tredje serien", sa Johan Glimståhl.

Frida Sethsson och Peter Svensson grubblar på vad som inte stämmer för VBK som åkte på sin sjunde raka förlust i serien i lördags.

Frida Sethsson och Peter Svensson grubblar på vad som inte stämmer för VBK som åkte på sin sjunde raka förlust i serien i lördags.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2022-10-30 10:30

VBK ställdes mot Taifun hemma och var på jakt efter sina första poäng för säsongen. Segerplanerna förstördes av en tuff start. De två första serierna slutade 4–1 i gästernas favör.

– Jag har inget bra svar på hur de kan vara så mycket bättre. Vi har dåligt självförtroende och spänner oss. Det funkar inte på det här underlaget där man måste låta klotet gå för att hitta flytet. Det blir också en mental grej när man istället för att peppa sina medspelare och få igång den lagmaskin vi kan vara, istället har fullt upp med att grubbla på varför ens eget spel inte stämmer, sa Frida Sethsson i VBK.

Andra halvan av matchen spelade VBK upp sig något och vann den sista rundan med 3–2. Trots det blev det ännu en förlust med 13–7.

– Taifun har två spelare som slår över 900 och det är egentligen den stora skillnaden mellan lagen. 

VBK:s bästa poängplockare: Frida Sethsson 846, Daniel Stefansson 840, Robin Stefansson 786.

I Sydallsvenskan har Varta BK från Hultsfred inlett desto bättre. I helgen bärgade laget sin fjärde seger för säsongen och står på totalt nio poäng efter sju omgångar. Det räcker till en femteplats i serien för nykomlingen.

Laget inledde lördagens bortaturné i Hässleholm mot BK Femtionian. Varta hade 7–2 att gå på efter två omgångar och var på god väg att säkra segern tidigt. Då vann hemmalaget den tredje rundan med 5–0 och utjämnade till 7–7. I den avgörande serien fick Varta ordning på spelet igen och vann till slut med 11–8. Anmärkningsvärt från matchen var även att hemmaspelaren Michael Wegner noterade 1002 poäng.

Bästa poängplockare mot Femtionian: Stefan Berggren 947, Oscar Svensson 884, Patrik Svensson 882, Daniel Rehn 847.

undefined
Daniel Rehn och Patrik Svensson hade fina siffror för Varta i helgen.

I den andra matchen borta mot Olofström fick Varta en fin start också med ledning 7–3. Hemmalaget vände dock och vann med 10–9 till slut.

– Vi hade lite oflyt i tredje rundan där en match, som vi länge hade greppet om, slutade oavgjort. Det betydde att vi gick miste om en poäng och det var lite oflyt. Totalt sett var Olofström ändå bättre än oss. De var bättre på förflyttningar i de två sista serierna så förlusten känns inte så tung. Att få med oss två poäng från en bortaturné är alltid okej, sa Johan Glimståhl.

Bästa poängplockare mot Olofström: Daniel Rehn 867, Johan Glimståhl 861, Robin Rehn 845.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!