Dubbla tävlingar för Svensson midsommarveckan

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson ägnade midsommarveckan åt att spela två tävlingar på PBA-touren i USA. Framgångarna uteblev dock.

Jesper Svensson spelade två turneringar i USA den gångna veckan.

Jesper Svensson spelade två turneringar i USA den gångna veckan.

Foto: Bildbyrån

Bowling2021-06-28 09:56

Båda eventen var inbjudningstävlingar där de högst rankade spelarna på touren var kvalificerade. I början av veckan var Svensson en av 11 som gjorde upp i King of the Lanes. Tävlingen avgjordes med ett "herre på täppan"-upplägg där Jesper Svensson ställdes mot legenden Parker Bohn III och föll med 212–193. Bohn föll sedan mot Jason Sterner i ett senare skede och Sterner tog hem hela tävlingen efter att ha besegrat Tom Dougherty i finalen med 225–194 och blev den nya kungen av banorna.

I lördags och söndags avgjordes även PBA-tour-finalen i Allen Park i Michigan där Svensson kvalat in som sexa på rankingen över alla spelare föregående säsong. De åtta bästa fick delta och de gjorde upp i ett kvalspel över fem serier i två grupper på lördagen.

Jesper Svenssons resultat 1 041 (231, 279, 203, 243 plus 85 bonus käglor) räckte till en tredjeplats i kvalgruppen. Det innebar i sin tur att han gick in i den första matchen av stegfinalen på söndagen och behövde vinna tre raka för att ta sig till den avgörande finalen.

Stegfinalen avgjordes över en enda serie och trots att Svensson slog 211 fick han se sig klart besegrad av François Lavoi som noterade 259. Placeringen gav 3 000 dollar i prispengar för 26-åringen.

I finalen vann Anthony Simonsen från Texas som för övrigt också använder tvåhandsgrepp. Han besegrade Kyle Troup i skiljeomgång med 50–49 i en rafflande final.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!