Så gick det för våra allsvenska lag

Nära. Så nära. Varta BK var på väg mot en skräll mot serieledande Team Clan F, men föll knappt. "Det här var jobbigt, men vi har bara oss själva att skylla", säger Dennis Häll. Vimmerby var också på väg poäng mot Sundbyberg, men förlorade tungt.

Det som såg så bra ut...slutade i en jobbig förlust för Varta.

Det som såg så bra ut...slutade i en jobbig förlust för Varta.

Foto: Eva Harrysson

Bowling2023-02-25 14:27

Efter en tung period resultatmässigt höjde sig Hultsfredslaget Varta BK rejält när topplaget Team Clan väntade i Sydallsvenskan. Inför den sista och avgörande serien hade Varta ledningen med 8–7. Trots det skarpa läget blev laget poänglöst efter förlust 9–11.

– Vad ska man säga...? Det var en väldigt, väldigt tung förlust. Det var ju inte så att Clan spelade jättebra, utan mer att vi inte tog tillvara på chansen vi hade att vinna, säger Dennis Häll. 

Bittert med tanke på att Varta föll knappt på två banpar. Inte minst då i Rickard Nilsson/Per Höglanders match. De föll med 360-364!

Oscar Svensson levererade högst slagning med 872, följt av Robin Rehn 816 och Dennis Häll 786. Noterbart är att Varta vann kägelpoängen med 6232-6130, men det var i sammanhanget en klen tröst.

Vimmerby BK, som är jumbo i Mellanallsvenskan, hade en mycket viktig match hemma mot Sundbyberg. Ett Sundbyberg som låg precis ovanför kvalstrecket inför mötet. Det var också gästerna som inledde bäst och vann de två första serierna med 3–2. I tredje vände VBK på allt och via 4–1 gick de upp i ledning inför avgörande serien. Unge talangen Loke Söderström var glödhet och hade 727 efter tre serier.

Vad hände då i sista serien?

Jo, precis samma visa som för Varta. Sundbyberg vände och vann med 11–9. Tungt, tungt för ett Vimmerby i verkligt poängbehov.

Topp 3: Isac Wall 909, Loke Söderström 896, Daniel Stefansson 867.

Nej. Vimmerby ledde inför sista serien, men föll.
Nej. Vimmerby ledde inför sista serien, men föll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!