Rafflande när Varta vann – tyngre för VBK

Inget klaffade på onsdagsträningen. I skarpt läge var det en helt annan Dennis Häll. "Haha, det var som skillnad mellan natt och dag", sa han efter Vartas seger. För Vimmerby BK fortsätter den dystra trenden.

Det blev många highfives för Varta i slutrutorna i den rafflande kampen mot Olofström.

Det blev många highfives för Varta i slutrutorna i den rafflande kampen mot Olofström.

Foto: Torbjörn Allvin

Bowling2022-10-22 20:39

Oavgjort efter halva matchen. Då fick Varta snurr på kloten, vann tredjeserien med 5–0 och var med stormsteg på väg mot en ny seger i den allsvenska bowlingen. Då vände precis allt. Gästande Olofström kom tillbaka och hade 5–0 halvvägs in i sista serien och ett klart momentum. Sen började det strajkas för fullt. En efter en. På bana efter bana. Hetast av dem alla var en spelare som undrade vad han pysslade med på träningen bara några dagar innan. 

– Det gick tungt då, men jag hade i och för sig varit sjuk och hade inte kunnat träna så mycket heller. Det jag hade på fyra serier då, hade jag på tre idag (skratt). En stor del i segern hade vår publik. De stöttade oss jäkligt bra. 

Varta vände i slutrutorna, Dennis Häll avslutade med sex raka strajkar och ledde nykomlingen till en seger med 12–8. 

Inbytte Johan Waxegård hade också stor del i segern, då han slog till med 231 i sin första serie. 

– Det gick bra och jag vet vad jag kan, men jag brukar inte spela så bra på höstarna. Nu gick det ändå vägen, sa han. 

Det gjorde det inte för Vimmerby BK. De föll borta mot både Nobel (13–7) och Bågen (16–4) och har inlett med idel förluster. 

– Det är såklart tufft. Vi har nog aldrig vunnit borta mot Hagfors (Bågen) och det lyckades vi inte göra nu heller, trots att vi ändå gör det hyfsat bra. Mot Nobel kom vi snett på det från början och kom i stort underläge. Sen rycker vi upp oss rejält och kom närmare, men vi nådde inte ända fram. Det märks att vi har dåligt självförtroende och tar felaktiga beslut. Det är viktigt att vi slår Taifun nästa helg. Säsongen är ändå lång, säger Frida Sethsson. 

Vartas tre bästa: Dennis Häll 923, Daniel Rehn 845, Oscar Svensson 833.

Vimmerbys spelare över 800 poäng mot Nobel: Daniel Stefansson 874 och Robin Stefansson 836. Mot Bågen: Frida Sethsson 911, Peter Thorstensson 852 och Peter Svensson 824. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!