Den guldmedaljen satt riktigt fint för Vimmerbykillen

Det var inte hans första, men kanske ändå största SM-guld i karriären. Vimmerbykillen Niklas Johansson visar stolt upp sin medalj iklädd guldhatt och ett brett leende. "Det var så kul att få komma iväg på en så stor tävling igen, och så fick jag vinna med fem poängs marginal", sa 32-åringen som har bowling som en stor del av sitt liv.

Niklas Johansson visar stolt upp sitt SM-guld.

Niklas Johansson visar stolt upp sitt SM-guld.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2022-05-14 10:30

Som rullstolsburen är bowlingen en sport som passar Niklas ypperligt. Tack vare hjälpmedel kan han bara se till att sikta in sig och släppa klotet och hoppas på en strike.

När han var iväg och tävlade på SM i Helsingborg för knappt två veckor sedan blev det mycket av den varan. Eller vad sägs om 1013 poäng på sex serier. Ett resultat som räckte till vinst före tvåan Bo Lindahl som noterade 1008.

– Tävlingen pågick över tre dagar totalt, säger Emma Ryd som är Niklas assistent och ständiga följeslagare på tävlingar.

– När Niklas spelat färdigt insåg vi att resultatet räckte för ledning, men det var en spelare kvar i klassen. Därför var det extra spännande att få följa den. Det stora jublet bröt ut när vi insåg att saken var klar.

32-årige Niklas har haft bowlingen som en stor del av sitt liv i drygt 15 år.

– Jag känner en sådan frihet som rullstolsburen när jag kan utöva en sport på så pass lika villkor. Nu var det extra stort att få vinna SM-guld för andra gången. I och med att tävlandet legat på is under pandemin, berättar Niklas genom sin assistent Emma.

Framöver är siktet inställt på att spela ett par större tävlingar till under året.

– Sedan deltar jag även på Fotboll för Alla. Där ligger fokus på gemenskapen i att tillhöra ett lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!