Målet är satt: "Vi vill nå Allsvenskan"

Förra säsongen fick ett abrupt slut med coronan. Då hade Varta något stort på gång. De får ta det den här säsongen istället. "Vi vill nå Allsvenskan. Det är målet", säger Daniel Rehn i Varta BK.

Varta BK är laddade inför bowlingpremiären som startar i helgen. Här ses Daniel Rehn och Patrik Svensson.

Varta BK är laddade inför bowlingpremiären som startar i helgen. Här ses Daniel Rehn och Patrik Svensson.

Foto: Arkiv

Bowling2020-09-10 17:00

Det verkar också finnas fog och grund för den höga målsättningen. 

Daniel Rehn:

– Jag har varit UK (sammankallande) i ett par år. Och jag kan säga att så här svårt som det blir att ta ut ett lag i år, har det inte varit tidigare. Konkurrensen om en plats i startnian är jättetuff. 

Det var hårt om platserna redan 2019/2020. Nu är den ännu hårdare, då rutinerade Rickard Nilsson valt att spela för Varta – och där klubben även har ett nyförvärv i form av Christer Rylander från Stockholmsklubben Aftonbladet. 

– Christer har spelat i division ett och har flyttat till Målilla. 

I premiären tar han ändå inte plats, utan det är nio andra spelare som får chansen i hemmamötet mot BK Borgen från Trelleborg. Alltså, det är långväga gäster från södra Skåne som kommer på besök till Hultsfred. 

Vad har du för känsla inför premiären?

– Bra. Vi vann en träningsmatch stort hemma mot Vimmerby nyligen och formen är bra. Och som sagt...vi har en jäkla bredd i truppen. Utöver vårt A-lag i division ett, har vi ett lag i tvåan och ett i femman den här säsongen. 

Varta genrepar för övrigt ikväll (torsdag), borta mot VBK. 

22 seriematcher väntar, där ettan och tvåan får kvala uppåt, trean och fyran får kvala neråt och där femman och sexan i serien åker ur. 

Startnian mot Borgen: Daniel Rehn, Robin Rehn, Stefan Berggren, Per Höglander, Anders Jutegård, Patrik Svensson, Johan Glimståhl, Rickard Nilsson och Johan Waxegård. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!