Varta närmare allsvenskt spel efter kvalseger

Varta BK jagar allsvenskt spel. Under lördagen kom den drömmen närmare efter seger i kvalet mot BK Oden från Falköping. Laget vann med 13–7 och 10–5. Nu väntar en avgörande drabbning mot Örgryte. I potten, en allsvensk biljett. "Så här nära har vi aldrig varit tidigare", säger Robin Rehn.

Varta BK vann i kvalet mot BK Oden. Nu väntar Örgryte IS i en avgörande kamp om en allsvensk plats.

Varta BK vann i kvalet mot BK Oden. Nu väntar Örgryte IS i en avgörande kamp om en allsvensk plats.

Foto: Mikael Svensson

Bowling2022-05-07 19:07

I den första matchen, på neutral bana i Nässjö, vann Hultsfredslaget ganska så komfortabelt mot BK Oden. Och man satte standarden direkt när de vann första serien med 5–0. Då de även vann de två efterföljande serierna, med 3–2, var saken klar. Varta vann den första matchen. Till slut blev det 13–7 i Vartas favör. Johan Waxegård var het och slog 907 poäng. Oscar Svensson var näst bäst med 882 och Patrik Svensson trea i laget med 844. 

I den andra matchen räckte det med tre serier för att utse Varta som vinnare. Då ledde de med 10–5. Även här visade de styrka i inledningsserien när de vann med 5–0. Oscar Svensson tippade med fina 717 på tre serier, följd av Daniel Rehn (692) och Patrik Svensson (642). Han hade 214 i alla sina tre serier (!). 

– Vi hittade in i det väldigt bra direkt. 

Hur kom det sig?

– Vi ville skapa så bra förutsättningar som möjligt och hade tränat på banan i Nässjö innan, säger Robin Rehn. 

Nästa helg ska allt avgöras. Då ställs Varta mot Örgryte IS, troligtvis i Gislaved. 

– Om vi tittar på vad Örgryte presterade idag (lördag), så kommer det att bli tufft. Men vi har en sån bredd i det här laget och det gör oss starka, menar Rehn. 

Som sagt. Den klassiska Göteborgsklubben är det sista hindret mot allsvenskt spel för Varta nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!