Historisk premiär för lokala laget: "Mycket känslor"

Äntligen! Så kan man kort sammanfatta känslan som finns hos spelarna i Varta BK. I helgen väntar en historisk match. För första gången ska klubben spela i Allsvenskan. Även Vimmerby BK har allsvensk premiär, hemma.

Varta BK gör debut på allsvensk nivå till helgen och Peter Sandbergs Vimmerby BK spelar seriepremiär på hemmabanor.

Varta BK gör debut på allsvensk nivå till helgen och Peter Sandbergs Vimmerby BK spelar seriepremiär på hemmabanor.

Foto: Arkiv

Bowling2022-09-16 18:00

Hultsfredsklubben, som den här säsongen ska spela sina hemmamatcher i Vimmerby, har nosat på allsvenskt spel de senaste åren. Då har laget inte riktigt räckt till i avgörandets stund. Förra säsongen gick det vägen.

På lördag är det dags, då Team Clans farmarlag väntar i Nässjö.

Vi tog tempen på en av Vartas bästa spelare, Daniel Rehn.

Hur går dina tankar kring den allsvenska debuten?

– Det känns verkligen jättebra. Vi ser fram mot det här och det har också sett bra ut under försäsongen. Vi har bra förberedelser.

undefined
Varta BK spelar sin första allsvenska match någonsin i helgen.

Har de skiljt sig något från hur det brukar vara?

– Nej, det kan jag egentligen inte säga. Vi har nog tränat ungefär lika mycket innan seriestarten, däremot har det varit fullt drag på träningarna sen vi drog igång.

Precis som de senaste åren är konkurrensen tuff om platserna i A-laget. Och trots att Varta BK tidigare inte verkat på den här nivån, så finns ändå gott om rutin från spel i de högre divisionerna.

– Klart att "Paka" (Patrik Svensson) har en viktig roll för oss i det här läget. Han har massor av rutin från både Elitserien och Allsvenskan. Även Waxegård (Johan), Per Höglander och Robin (Rehn) har spelat i Allsvenskan. Men för många andra, inklusive mig själv, blir det en ny erfarenhet.

Utöver den nämnda kvartetten och Daniel Rehn, får Stefan Berggren, Oscar Svensson, Dennis Häll och Johan Glimståhl chansen i premiären.

undefined
I helgen är det allsvensk premiär hemma för Vimmerby BK.

Först ut i hallen i Vimmerby är ändå VBK, som möter stockholmsgänget BK Ax på lördag.

Peter Sandberg har goda förhoppningar, inför matchen och säsongen i stort. För egen del är han däremot mer dämpad.

– Jag skadade knäet på träning för någon vecka sedan. Därför är det högst tveksamt om jag kan spela, men jag kommer ändå vara med i laget.

Och premiärlaget... det består utöver honom själv även av Frida Sethsson, Peter Svensson, Peter Thorstensson, Robin Stefansson, Daniel Stefansson, Morgan Holmström, Isac Wall och Loke Söderström.

VBK får dock klara sig utan de senaste årens nyckelspelare, Tobias Asklöf, som har tagit uppehåll.

– Ett stort avbräck såklart. "Tobbe" har betytt mycket i många år, säger Sandberg.

Vad är realistiska förhoppningar på VBK den här säsongen?

– Jag tror inte att vi kommer att vara med i toppen, men en mittenplacering ska vi kunna ta. Framförallt beroende på att vi har så otroligt roligt tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!