Hemmastarka Varta siktar uppåt

På lördag spelar Varta BK seriepremiär i ettan. "Jag tycker att vi ska vara med i toppen", säger Johan Glimståhl som tagit över som lagledare.

Johan Glimståhl har tagit över rollen som lagledare för Varta.

Johan Glimståhl har tagit över rollen som lagledare för Varta.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2021-09-09 15:45

De två senaste säsongerna har avbrutits i förtid på grund av coronapandemin och nu hoppas Hultsfredslaget att de ska få visa vad de går för över en hel säsong.

– Vi har varit med i toppen båda gångerna utan att få slutföra säsongen. Vi kommer till spel med en i princip intakt trupp där 10-12 spelare slåss om platserna i A-laget. Det känns absolut som vi borde kunna vara med i toppen i år igen, säger Johan Glimståhl som tagit över uppgiften som lagledare och inte har för avsikt att spela själv.

Något som gör att Varta har fog för sin optimism är att de är väldigt svårslagna på sina hemmabanor.

– Vi har hittat en bra oljeprofil som passar oss och motståndarna brukar ha desto knepigare med den. Det är en stor fördel att ha med sig.

Premiärmatchen på lördag spelas mot BK Full House från Ängelholm hemma. Glimståhl medger att formen inte kommer vara på topp från start.

– Vi har spelat lite träningsmatcher så ringrosten börjar släppa, men det kommer ta ett tag att komma in i det igen efter ett så långt uppehåll.

Division 1 är indelat i tre grupper med sex lag i varje där det är dubbelmöten inom gruppen och enkelmöten med övriga lag i serien som gäller.

Serieindelning

Division 1 Södra Götaland

Grupp A

BK Borgen, BK Bråhög, BK Full House F1, BK Ohm, BK Playax, BK Thule.

Grupp B

BK Domino, Eksjö BK/EBOK, Team Värnamo BC, Team Växjö BC, Tingsryd KK, Varta BK.

Grupp C

BK Allön, BK Frigg, IS Göta F1, Karlskrona BK, Team Bjuv BF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!