"Gäller att vi presterar som kollektiv"

På lördag förmiddag är det dags. Då sätts seriespelets första bowlingklot i rullning i Vimmerby Bowlinghall. "Här hemma ska vi vinna", menar VBK:s Tobias Asklöf inför säsongsstarten.

Tobias Asklöf i Vimmerby Bowlingklubb ser fram emot en ny säsong. "Den här sista veckan inför seriestarten är riktigt härligt", menar han.

Tobias Asklöf i Vimmerby Bowlingklubb ser fram emot en ny säsong. "Den här sista veckan inför seriestarten är riktigt härligt", menar han.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bowling2019-09-12 18:26

 – Det är en härlig tid när bowlingsäsongen drar igång. På sommaren när det är varmt känns det lite sådär att gå in i en svettig bowlinghall, men nu är man riktigt sugen, säger nyckelspelaren. 

I helgen är det dags för Mellanallsvenskan i bowling att börja. Det märks på träningarna enligt Tobias Asklöf. 

 – Den här veckan är speciell. Man känner hur vissa höjer sig och taggar till lite extra. Det ska bli kul att komma igång. 

I lördagens premiärmatch tar VBK emot BK Bågen från Hagfors. Bågen som senare den dagen åker vidare till Gamleby för att spela mot Team Gamleby. Men först gästar de alltså Vimmerby Bowlinghall. 

 – Det blir en tuff match. De åkte ur Elitserien förra året. Att de kommer därifrån visar ju att det är ett bra lag, även om de var lite av en slagpåse i Elitserien. Vår bana har en kort profil, vilket talar för oss. Jag tror inte det passar så bra för dem. I hemmamatcherna ska vi vara starka och vinna, så det hoppas jag att vi kan göra på lördag, säger Asklöf. 

Är det här hemma ni hoppas ta de flesta poängen den här säsongen?

 – Lite så är det nog. Vi har blivit bättre och bättre borta, men överlag är det hemma vi tar de flesta poängen. Kan vi hålla tätt och vinna hemmamatcherna kan detta bli riktigt bra. 

Vad har ni för målsättning med säsongen?

 – Det är en tuff serie i år. De gör om lite så det är 16 lag med, där 4 lag kvalar uppåt och några får kvala nedåt. Förhoppningen är att vi kan hamna på övre halvan. Topp 4 är tufft, det finns många bra lag, men det är klart att vi vill utmana om de platserna. 

Inför kommande säsong har VBK fått in en förstärkning. Ivan Ljungholm, en rutinerad spelare som har spelat i Västervik tidigare, när de låg i Elitserien. Han är dock skadad och kommer inte vara med den första månaden. 

 – I övrigt har vi en bred och bra trupp. Det är åtminstone 12 spelare som kan vara med under säsongen. Säkert några till också, konstaterar Tobias Asklöf. 

Vimmerby Bowlingklubb har även ett farmarlag i division 2, där de som inte platsar i A-laget spelar. 

Tobias Asklöf hade förra säsongen ett snitt på ungefär 215 poäng. Han siktar på något liknande i år. 

 – Jag är ju en av de som ska ta många poäng, men samtidigt gäller det att vi presterar som kollektiv. Det är en lagsport, så om jag har en dålig dag kanske någon annan kliver fram eller tvärtom. 

Här är truppen till lördagens match: 

Frida Sethson, Daniel Stefansson, Johan Söderström, Tobias Asklöf, Peter Bexenius, Martin Aldebert, Peter Sandberg, Peter Svensson, Morgan Holmström

Karta: Vimmerby Bowling AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!