Svensson utmanar USA med Europa

Golfen har sitt Ryder Cyp. I Bowling är det Weber Cup som gäller. Vimmerbysonen Jesper Svensson är en del av Europas lag som utmanar USA i helgen. "Lagsammanhållningen är vårt vapen", säger Svensson.

Jesper Svensson spelar Weber Cup där Europa möter USA.

Jesper Svensson spelar Weber Cup där Europa möter USA.

Foto: Bildbyrån

Bowling2021-10-13 15:17

Jesper Svensson har spelat Weber Cup fem gånger tidigare och har varit med och vunnit två gånger. Han har klar plusstatistik i sina matcher där det blivit 32 vinster på 54 försök. Årets tävling avgörs i Leicester i Storbritannien från torsdag till lördag. Svensson får sällskap av den engelske kaptenen Dominic Barrett, den danske majorvinnaren Thomas Larsen och britterna Stuart William och Richard Teece. 

Det amerikanska laget har vunnit de tre senaste mötena. I år kommer de med, kapten: Chris Barnes, Kyle Troup, Anthony Simonsen och debutanterna Chris Via och Tom Dougherty.

– Det är några av de bästa spelarna i världen. Men i just Weber Cup är det många olika parametrar som spelar in. Bara för att de är bäst individuellt betyder det inte att de kommer att vinna, säger Jesper Svensson till Swebowl.se.


Jesper Svensson trycker på att om Europa ska vinna så är det tack vare lagsammanhållningen.

– Det tycker jag att vi har gjort tidigare. USA har på pappret alltid mer meriterade bowlare, men just lagsammanhållning är någonting som Europa är bättre på. Det är ett bra vapen för det europeiska laget att ha, säger han.

Vad skulle det betyda att vinna Weber Cup i år?

– Det betyder jättemycket. Det har varit några dåliga år där vi har släppt iväg dem alldeles för mycket i början men sedan gett dem en match. Kan vi bara vara med i början har vi en bra chans, säger Jesper Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!