Efter snöpliga incidenten – nu är de redo för premiär

Den tänkta premiären förra helgen fick ett hastigt och mindre roligt slut. Gästerna Mariestad fick ta sitt pick och pack och resa hem. Nu är Vimmerby BK redo för ny allsvensk premiär – i derby mot Team Gamleby.

Tobias Asklöf och Morgan Holmström från Vimmerby BK.

Tobias Asklöf och Morgan Holmström från Vimmerby BK.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2021-09-17 17:30

VBK var laddat för premiär. Den slutade i ett antiklimax och blev aldrig av. Gästande Mariestad fick helt enkelt ta sitt pick och pack och åka hem till Västergötland.

– Det var jobbigt då. Först blev jag småirriterad när en bana strejkade och sen en till och slutligen en tredje. Det var extremt och något vi inte varit med om tidigare, säger Tobias Asklöf.

Och nu har ni fått grönt ljus för derbyt mot Gamleby?

– Ja. En amerikan och en ungrare har varit här och skruvat på banorna i tre dagar. Det är deras företag som byggt maskinerna. Nu ska allt vara i sin ordning.

Gamleby...vad är dina tankar om dem?

– Det är svårt att sätta fingret på det, men de har många unga, duktiga förmågor. Sen finns Jakob Karlsson och flera med honom i laget sedan tidigare. Vi räknar med en tuff uppgift.

Gamleby föll för övrigt i sin premiärmatch förra helgen, med 10–9 mot Mariestad.

Tobias Asklöf är förväntansfull inför premiären:

– Det ser bra ut och roligt att komma igång. Vi är favoriter och har hemmabana. Och nyckeln för en bra säsong är nästan alltid att göra bra resultat på hemmabanor.

I Vimmerby saknas som sagt Frida Sethsson. Jonny Sandberg kom inte loss till den här matchen. I gengäld är Martin Aldebert tillgänglig.

Laget: Martin Aldebert, Tobias Asklöf, Peter Thorstensson, Peter Svensson, Peter Sandberg, Peter Bexenius, Robin Stefansson Daniel Stefansson och Morgan Holmström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!