Därför är det kval som gäller nu

Vimmerby BK var piskat att vinna de tuffa bortamötena i Karlstad. Det gick åt pipan. Nu väntar ett ovisst kvalspel för att försöka hålla sig kvar i Allsvenskan.

Peter Sandberg hade högst poäng i Vimmerby under bortatrippen till Karlstad. Men det blev två storförluster för VBK.

Peter Sandberg hade högst poäng i Vimmerby under bortatrippen till Karlstad. Men det blev två storförluster för VBK.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2019-03-30 19:26

– Vi kom inte upp i standard, samtidigt som vi mötte två bra lag som spelade väldigt bra. Det är bara att lyfta på hatten. Vi kunde inte matcha dem, säger Tobias Asklöf efter storförlusterna mot Taifun (2–17) och Tegnér (3–17).

Matcherna spelades i Nöjesfabriken i Karlstad, vilket tycktes passa Taifun och Tegnér bra. För VBK var det som ni förstår allt annat än ett nöje.

– Vi hade förhoppningar om att vinna, såklart. Men det är inte så mycket att säga om. Taifun hade 400-500 poäng bättre än vad de brukar ha och kom över 7000 i poäng. Det är riktigt bra, säger Asklöf.

Taifuns näst sämste spelare nådde 826 poäng, då förstår ni som är initierade att det var en tuff utmaning som VBK ställdes inför. Mot topplaget Tegnér blev det samma visa. VBK nådde inte upp till samma nivå som motståndaren.

– Vi visste att det skulle bli tufft mot dem. De är bra.

För Vimmerby återstår en match i den allsvenska grundserien, hemma mot just Tegnér.

Vad händer sedan...?

– Det är klart att det blir kval för att försöka hålla oss kvar. Vi kommer sluta sexa eller sjua i tabellen, vilket betyder att vi kommer att få spela redan i den första kvalomgången. Som vanligt blir det uppehåll. Matcherna spelas inte förrän första helgerna i maj.

Asklöf är förhoppningsfull:

– Jag tror att det kommer att passa bra. Nu kommer vi att få spela på neutrala banor, men vi vet inte vilka vi kommer få möta ännu.

Taifun-Vimmerby: 17–2

Poäng VBK: Peter Sandberg 881, Peter Svensson 852, Robin Stefansson 831, Johan Söderström 788, Daniel Stefansson 749, Jonny Sandberg 738, Morgan Holmström 653 (3 serier), Tobias Asklöf 601 (3), Peter Bexenius 319 (2).

Tegnér-Vimmerby: 17–3

Poäng VBK: Tobias Asklöf 861, Johan Söderström 829, Jonny Sandberg 793, Robin Stefansson 775, Peter Svensson 768, Peter Bexenius 735, Peter Sandberg 729, Daniel Stefansson 369 (2), Morgan Holmström 310 (2).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om