Skrällen: Inget allsvenskt spel hemma i Hultsfred

I förra veckan blev det klart att Varta BK fortsätter sin resa i Vimmerbys bowlinghall istället för hemmaarenan i Hultsfred. Anledningen: parterna kom inte överens om någon lösning.

Varta BK spelar i Allsvenskan kommande säsong.

Varta BK spelar i Allsvenskan kommande säsong.

Foto: Privat

Bowling2022-07-19 17:30

För drygt två månader sedan blev Varta BK från Hultsfred klara för allsvenskt bowlingspel för första gången någonsin till nästa säsong, efter att ha fått en friplats. Nu, två månader senare, visar det sig att de som driver bowlinghallen i Hultsfred inte har möjligheten att underhålla Varta BK:s seriespel och hemmamatcherna kommer därför att spelas på annan ort – i Vimmerby.

Varför kunde ni inte fortsätta spela i Hultsfred?

– Ägarna av bowlinghallen vill inte i så stor utsträckning ha seriespel i sin verksamhet, eftersom de själva känner att de är för små för ett sådant stort ansvar. Vi i klubben kunde inte dela på våra lag som vi har för att det skulle passa, så vi blev illa tvungna att flytta vår verksamhet. Och det är förstås jättetråkigt, säger Varta BK:s Daniel Rehn

Så här skriver Varta BK i ett Facebookinlägg:

”Vi har haft diskussioner med bowlinghallen i Hultsfred angående kommande säsong och de kan inte erbjuda oss allt seriespel för alla våra tre lag. Så istället för att dela upp föreningen i två hallar så väljer vi nu att flytta hela verksamheten till Vimmerby. Vi hade självklart gärna stannat kvar i Hultsfred men det fanns ingen bra lösning för detta. Men vi hoppas att vår trogna publik följer med oss till Vimmerby och hjälper oss till nya segrar”.

Vimmerby har också ett lag som spelar i Allsvenskan nästa säsong, men enligt vad Varta har hört så finns det inga bekymmer kring att bägge klubbarna spelar där samtidigt.

– De som har hallen i Vimmerby var tydliga redan från start med att det inte kommer bli några problem med underhåll för både oss och Vimmerbys lag. Och för oss föll myntet ganska självklart på Vimmerbyhallen från början eftersom det är en bra hall som ligger hyfsat nära oss. Så det ska nog bli bra det här, säger Rehn.

Hur står sig Vimmerbys lag i den här frågan då?

– Har faktiskt inte hört ett dugg från deras sida. Inte jag i alla fall, men det kan ju hända att det har skett kommunikation på annat håll. De borde inte ha något problem med det, för så som det ser ut nu så kommer vi inte att spela i samma serie heller.

Som Daniel Rehn påpekade, så har den preliminära serieindelningen redan kommit ut. Och i detta nu är lagen indelade i olika serier. Varta BK i Sydallsvenskan och Vimmerby BK i Mellanallsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!