Soc flyttas - och blir två tävlingar

Den klassiska bordtennisturneringen Soc kan inte genomföras som tänkt i Stockholm under hösten. I stället blir det två tävlingar i Sverige - en i Helsingborg i höst och en i Stockholm i sommar.

Kristian Karlsson och Mattias Falck i Soc-finalen i dubbel 2018.

Kristian Karlsson och Mattias Falck i Soc-finalen i dubbel 2018.

Foto: Hanna Franzén/TT

Bordtennis2020-10-14 10:45

Att världstourtävlingen Soc tvingas flytta beror på en krock med en turnering i Kina som ska genomföras under samma tid. Då ska det, i en så kallad bubbla, genomföras flera internationella stortävlingar på samma plats.

I stället planerar Svenska bordtennisförbundet för att Soc ska kunna genomföras i juni nästa år, dock inte som en världstourtävling.

Dessutom arrangerar man en internationell tävling i Helsingborg mellan den 30 november och den 5 december under namnet Sweden Tour International. Det blir spel i herr- och damsingel samt U21-klasser med kval i tre dagar och slutspel därefter.

"Givetvis är det tråkigt att vi inte kan genomföra Swedish Open som vanligt, men istället blickar vi nu framåt mot Sweden Tour International. Jag är övertygad om att många spelare runt om i världen – och framförallt Europa – är väldigt sugna på att komma igång och tävla och i Helsingborg kommer vi att få bästa möjliga förutsättningar", säger förbundets sportchef Mikael Andersson i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!